Свързани новини

26.10.2018 14:42

Нинова: Впечатляваща среща с Румен Радев

Видян 1249 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 С президента Румен Радев стигнахме до консенсус по много позиции от проекта „Визия за България“. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с президента Румен Радев, предаде Фокус.

"Поискахме среща, за да разговаряме и обсъждаме нашия проект за „Визия за България“. Впечатляваща среща. Президентът участва в нея с 15 души, всички свои секретари, експерти и съветници. Разговорът беше много детайлен и по секторни политики“, каза тя. Нинова уточни, че по време на дискусията са успели да обсъдят почти всички сектори. Тя допълни, че са постигнали съвпадение по доста позиции от проекта.


„Получихме поздравление за това че сме предприели този разговор и сме предпочели този подход към българското общество - за всеки, който да иска да се включи, прозрачно с широк обществен дебат по обществени въпроси“, каза Нинова и уточни, че са се коментирали конкретни предложения. „Връщане на ролята на държавата в ключови сектори в обществения и политическия живот, като получихме препоръки как да бъде конкретизирана тази роля в отделните сектори“, изтъкна тя. Лидерът на БСП посочи, че по време на срещата с президента Радев са постигнали съгласие за работата и връщането на доверието в институциите, защото според нея в момента не се ползват с такова от българските граждани.


„На едно мнение сме, че цели системи се нуждаят от смята на моделите, по които функционират. И двете страни изтъкнахме, че това е необходимо в сферата на здравеопазването, образованието и социалната политика. Останахме отворени и за следващи разговори, но изразяваме задоволство от тази работна среща“, обясни Нинова. Тя посочи, че очаква следващата такава среща да се проведе, когато „Визия за България“ премине през цялата страна и бъдат конкретизирани предложенията, които са дадени от цялото общество. „До края на годината възнамеряваме тази дискусия да мине“, уточни Нинова.



 Не сме обсъждали обща управленска програма с президента Румен Радев, заяви още Нинова в отговор на въпрос. Тя обясни, че с президента не е разговаряла за предсрочни избори. "Нищо друго не сме обсъждали освен „Визия за България“, каза още тя. Корнелия Нинова коментира, че политиките, които са обсъждани на срещата с президента са били с дългосрочна перспектива. „Която и партия да застане да управлява, тя да спазва тези приоритети и то дългосрочно, не за един мандат“, обясни тя, като изтъкна, че такъв подход на управление е необходим в теми, свързани със закони, Конституция, възстановяване на истинския парламентаризъм в България. „Разговаряхме за нетрайното законодателство, за честата смяна на реформите, за принизената форма на дебата в парламента, който трябва да е на съвсем друго равнище. Влязохме в детайлите“, обясни още Корнелия Нинова. По думите й разговорите са били насочени още към икономиката на страната, пазарни и европейски механизми, за инвестициите, образованието, културата и регионалното развитие. „Коментирахме ролята на държавата в сектор "Здравеопазване", с цялата наша визия за промяна на здравния модел“, изтъкна още тя.



Снимка: бТВ






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на