Свързани новини

26.10.2018 09:28

Свидетел се отказа от показания срещу Иванчева

Видян 2163 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Временно изпълняващият длъжността кмет на район „Младост” Румен Русев се отрече от показанията, които е дал в досъдебното производство срещу отстранения вече кмет Десислава Иванчева. Това стана на заседанието на Специализирания наказателен съд, което започна с 1 час закъснение заради отсъствието на адвоката на третия обвиняем и бивш кмет на района Петко Дюлгеров, предаде БГНЕС.

Русев каза, че всички преписки са отивали при Иванчева с малки изключения, където се е бавела тяхната обработка, но призна, че не може да каже, че това се е правело с користна цел. Заяви още, че не е присъствал на разговор между Иванчева и инвеститор, в който тя да поиска дар за себе си. Отрече се и от показанието си, че за да задвижи преписка, Иванчева е изисквала да се направи дарение или да се приложи т.нар. социално корпоративна отговорност. По отношение на сагата с бизнесмена Александър Ваклин, Русев каза, че е трябвало само да изчисли РЗП-то на строежа му и потвърди, че не е присъствал на срещи с него.

Продължават разпитите на шестима инвеститори и бизнесмени, които са имали взаимоотношение с районната администрация. Една от тях - Светлана Дементиенко, разказва пред БГНЕС, че преписката за строежа й се бави от април 2017 г. до днес. „Папката ни беше арестувана в кабинета на Иванчева. Оставена без никакво движение, макар че за самото произнасяне по нашата процедура компетентен беше арх. Стефан Стефанов. Иванчева не му даваше тази възможност, като не му даваше и папката ни”, заяви Дементиенко. "Тя каза още, че и да я съдя няма да ми пусне преписката. И така леко ме навиваше да си даря имота, който да го преотредят за озеленяване независимо, че е определен за застрояване”, поясни още тя. Дементиенко опитала да придвижи преписката си, като попитала дали отстраненият кмет желае да ремонтира или изгради детска площадка, но Иванчева не поискала нищо в замяна. „След отстраняването на Иванчева, заповедта ми беше подписана, папката беше намерена и засега процедурата си върви по етапния ред”, уточни Дементиенко, добавяйки, че е претърпяла големи загуби до момента, пише Сега.

Стана ясно още, че взетото решение да бъде изменена мярката на Иванчева и заместничката й Биляна Петрова от задържане под стража в домашен арест все още не е стигнало в Апелативния специализиран съд. Решението на Специализирания наказателен съд от миналия четвъртък беше протестирано от прокуратурата, което забави излизането на двете жени от ареста.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци