Свързани новини

25.10.2018 17:30

Няма го нефтът, обещан от Т. Дончев точно преди 2 години

Видян 3423 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Регулярната проверка на сайта на френския гигант Тотал, който според изказване на вицепремиера Томислав Дончев точно отпреди 2 години беше открил огромни залежи на нефт в черноморския ни шелф, показа на 19 минути, че фирмата не потвърждава или пък крие несметното богатство от черно злато. Думите му бяха точно преди 2-ия тур на президентските избори на 26 октомври 2016 г.


 Информация липсва на пресстраницата, в списъка на големите световни и на европейските проекти на компанията, която иначе е особено щателна в изборяването на успехите си, тъй като сайтът й е основен канал на комуникация с нейните акционери, особено с многочислените малки.


Изпращаните през тези 2 години поне 5 мейла до пресцентъра на Тотал от нашата редакция също, за огромно съжаление, не получиха отговори на въпросите: къде точно е открит нефтът, какъв е предполагаемият обем на находището, какъв ще бъде дебитът му, по какъв метод ще се добива, а по какъв ще се транспортира.


Без ответ е дори елементарният въпрос защо непрекъснато се удължава на ръба на нормите срокът на концесията. Както и най-важният: какъв процент България би печелила от добива, ако нефт наистина бликне и дали този процент ще бъде като минималния дял от нашето злато – от 0,7 до 2% от различните находища, експлоатирани от чужденци.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Това,че няма нефт и газ там и на други места около България, се знаеше още през 80-те години.Тогава бяха направени проучвания платени от нас.За съжаление не си спомням коя беше фирмата-проучвател. Всеки,който наистина се интересува за това може да направи справка където е необходимо.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е