Свързани новини

23.10.2018 17:40

БСП се готви за предсрочни избори

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стратегията на БСП е - предсрочни избори. Стройна, бърза организация по подготовката на предсрочни избори. Ще превърнем "Визия за България" в конкретни ангажименти. Това заяви на пресконференция в централата на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова. И информира, че в петък заседава Националният предизборен щаб на партията.


Парламентарната група на БСП е внесла в деловодството на парламента искане за изслушване на вицепремиера Валери Симеонов утре в парламента.


Нинова говори пред медиите, след като стана ясно, че вицепремиерът Валери Симеонов няма да подаде оставка заради репликата си към майките на деца с увреждания.


"С г-н Борисов сме сериозни политически опоненти. За пръв път ми изглежда безсилен и безпомощен като премиер да реши проблема. Вчера го прехвърли на Каракачанов, онзи ден - на Сидеров. Това не е нито лидерско, нито премиерско. Когато държавата ти е в такава криза, когато обществото е така настръхнало, зле изглежда да си безсилен и да показваш, че не можеш да се справиш с тази ситуация. Да се внушава, че цялата конструкция на правителството, цялото бъдеще на държавата виси на оставката на Валери Симеонов, е израз на пълно безсилие. Това е тревожно за България. Г-н Борисов казва, че ще настъпи хаос. По-голям хаос от този няма как да настане", бе нейната присъда.


Нинова застана пред медиите заедно с Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите след срещата на ръководството на БСП с организацията. Искаме да се спре с некоректното говорене и използването на нашия бранш за политически цели, заяви Терзиев. И добави, че се надяват в лицето на БСП да имат добър партньор. Имат нашата пълна подкрепа за развитието на българското производство, каза Нинова.


"Искаме да сменим модела, при който един човек решава кой да влиза и кой да излиза от обществена поръчка! Модел, при който строителният бранш е принуден да връща пари от обществени поръчки, за да си спечели благоволението на управляващите", бе категорична лидерът на БСП.


Отбелязахме, че законодателството не само се променя често, но и че липсата на конкуренцията и корупцията вече са заложени в законите, добави тя.


Нинова обяви, че социалистите са готови с всички сили да помогнат да запазването на кадрите в бранша.


"Държим за развитието на българската икономиката и на българските фирми. Ако БСП управлява, няма да има привилигировани фирми, няма да им бъдат извивани ръцете да плащат комисионни и рушвети, няма да бъде изземван бизнесът на една фирма за сметка на друга, няма да се променят правилата в движение", обобщи Нинова. Но не скри, че се е обърнала към бизнеса с молба - "ако искате да кърпим модела и системата, няма да намерим решение - нито за икономиката, нито за вас, нито за държавата. Моделът се нуждае от коренна промяна. Ние ще се опитаме да направим това. Ако искате заедно да променим този модел, ние сме насреща!"


 


Източник: Епицентър. бг



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от