Свързани новини

23.10.2018 09:33

Мантинелата от катастрофата край Своге още не е поправена

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все още не е възстановена мантинелата на пътя край Своге, където в края на август стана катастрофата с автобус, отнела живота на 20 души, пише вестник Сега. Общината и Агенция  пътна инфраструктура (АПИ) продължават да спорят дали тази част от пътя преминава през града и дори кой е поставил въпросната мантинела, съобщи БНТ. Хората от Своге, които всеки ден пътуват до София, казаха, че след катастрофата единствената промяна е преасфалтираният участък. Мантинелата, през която автобусът падна в дерето, продължава да е смачкана.


"Тази мантинела в този участък, повтарям го за сетен път, казвал съм го пред вас и преди - тази мантинела не е включена в проекта, който се изпълняваше. Тази мантинела е сложена от някой, всеки случай не е от нас", казва Михаил Рашков, директор Поддържане на пътната инфраструктура в АПИ, а също така и бивш кмет на Своге.


А инж. Валентин Михайлов, зам.-кмет на община Своге обясни: "Участъкът на пътя, където стана тежката катастрофа, от едната страна е държавен горски фонд, от другата страна е държавен горски фонд, а по средата е републикански път".


Двамата направиха своите изказвания по време на среща с жители на Своге и омбудсмана Мая Манолова, която каза: "Три месеца по-късно вие не сте се разбрали кой отговаря за мантинелата и кой ще я поправи. Ще се ангажирам да организирам преговори между двете институции - АПИ и община Своге, ако трябва да си разделят правенето на мантинелата."


Хората от Своге твърдят още, че на много места по пътя знаците не се виждат, защото растителността не е почистена. От АПИ обещаха, че до 10 ноември тези проблеми ще бъдат решени. Тогава ще има нова среща при омбудсмана.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион