Свързани новини

22.10.2018 18:17

Лъчезар Иванов за министър на изкуствения интелект предлагат граждани

Видян 2580 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фактът, че домакин на българската правителствена делегация в Обединените арабски емирства се оказа министърът на изкуствения интелект породи множество шеги и закачки с властта у нас.


В социалната мрежа веднага се появиха всякакви подмятания, включително и кандидатури за откриване на такъв пост в България. За него беше предложен първо депутатът Лъчезар Иванов. Без майтап, той вече пети мандат е наш народен представител по личния избор на премиера Борисов, чийто лекар е човекът, по-известен с дадения му точно преди 20 г. първо от 19 минути прякор Мозъка. Още повече, Иванов има и известни заслуги – реално той беше хабилитиран за доцент в Софийския университет, въпреки че при първия му опит да получи титла беше уличен в преписване. В рамките на шегата, Иванов беше и сред пъстроцветната група депутати, която се събра да получава супермодерни джи-ес-еми в хотела на Петя Славова в София на наужким организирано събитие от столичен вестник, за да видим какъв е рискът от подкупване на народен представител с армагани. Сред другите кандидатури, издигнати на майтап от сайта Афера попадна и шефът на правната комисия Данаил Кирилов, известен с факта, че неговите законопроекти се поправят безброй пъти, понякога и буквално веднага след приемането им.


Всъщност, Външното ни министерство вече има назначен специален дигитален посланик. Той, разбира се, ще работи на добра воля и това е Пламен Русев, чието изложение Уебит тази година успя да събере хиляди хора от десетки държави в София.


При всички шеги с емирското министерство на изкуствения интелект всъщност то е показател колко адекватно и съвременно управление има арабската петролна монархия, която е световен лидер във високотехнологичното строителство и в туризма, а населението й почти 100-процентово има висше образование.


   Голям майтап падна и с Министерството на щастието, с което се пошегува, докато бе на гости в ОАЕ и премиерът Борисов, цитиран от придружаващите го близки журналистки да споделя: „няма да правя министерство на веселбата”. Всъщност, органът в емирствата е нещо като някогашното ни ведомство, наречено Комитет за държавен и народен контрол. То получава всички похвали и оплаквания на гражданите. Из Абу Даби рекламира дейността си с билбордове с емотикони. Машини с четирите личица с различни гримаси – от широко усмихната до много тъжна, измерват дигитално и моментално удовлетворението от обществените услуги навсякъде – от тоалетните до администрациите, както видя с очите си 19 минути, който 3 седмици преди премиера беше на посещение точно в Абу Даби и Дубай. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак