Свързани новини

22.10.2018 14:17

Захариева „коронова” принц, делегацията ни неприета от главата на ОАЕ, мълчим за С.Арабия

Видян 5326 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева допусна пореден непростим дипломатически гаф, като нарече „коронован принц” приемащ домакин в Абу Даби, докато терминът е „престолонаследник”. Знаменателен е фактът, че президентът на Обединените арабски емирства и емир на Абу Даби – най-голямото и най-богатото от тях, не прие министър-председателя на България и неговата делегация, в която кой знае защо предвид темите на срещите – изкуственият интелект и агнетата, влизаше и най-важният – финансовият министър. Думите на Захариева са сигурен знак, че и занапред няма да бъдем третирани достойно от ОАЕ, където предстои откриване на наше посолство.


Още по-интересно е защо не външният, а министър на щастието и всякакви други чиновници забавляваха Захариева. Ако тя е там за работа, вероятно щеше да има разговори със съответния титуляр, а не с треторазредните членове на кабинета, още повече е вицепремиер, което добавя ранг.


    Най-скандална, разбира се, е липсата на каквато и да било позиция на България относно ужасното убийството на световноизвестния журналист Кашоги в саудитското консулство в Истанбул. От Тръмп до Ердоган, всички държавници изразиха позиции, а някои. Като американската страна, бяха подложени на остра критика от обществото и медии като Вашингтон Поуст, на който дописник беше накълцаният жив саудитец, даже промени твърдостта на своята. И вероятно ще бъде принудена да наложи санкции на мракобесния режим в кралството. Апропо, на фона на това международно презрение, ние очакваме на гости престолонаследника Сюлейман, който отрича, но е подозиран като поръчител на убийството. Експертите напомнят, че през последните месеци по негово нареждане от различни държави бяха отвлечени и изчезнаха безследно трима принцове, несъгласни с диктатурата му. Похитен беше дори ливанският премиер Харири, който едва бе спасен и бе върнат в родината си след намесата на Путин и Макрон. Вината му беше, че е изгубил изборите от Хизбула, с което се затвърди съюзът Иран – Сирия – Ливан, останал непробит от С. Арабия и Израел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Какво да коментираме-това са те герберите управляващи сега,но и другите ще са такива.Хвани единия,удари другия.Лошото е,че те ни удрят много лошо

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния