Свързани новини

20.10.2018 09:40

Русия превъзхожда всички с точни хиперзвукови оръжия, заяви Путин

Видян 2444 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новото свръхзвуково оръжие Авангард ще бъде на въоръжение в руската армия само до няколко месеца, заяви президентът Владимир Путин, добавяйки, че Русия е първата в света, която развива технологията, предаде RT.


Свръхзвуковият планер е вид снаряд, който може да лети и маневрира в горната атмосфера при скорости над Mach 5 (1 701.45 m / s). Това прави прихващането им по-трудно от това на обикновените бойни глави, които се приближават към целта по предвидима балистична траектория. Руският вариант на системата се нарича Авангард и ще бъде готов за военна служба след няколко месеца, каза Путин.


"Като реагираме на развитието на антибалистичните ракетни системи от САЩ, подобряваме възможностите за отговор. Някои вече са в експлоатация, други скоро ще бъдат разгърнати", каза властелинът на Кремъл по време на сесия на Valdai Club в Сочи. Разгръщането на Авангард ще се случи "в рамките на няколко месеца", каза Путин.


Летането със свръхзвукова скорост създава редица предизвикателства в материалознанието и инженерството поради високата температура и натиск, оказващи влияние върху оръжието.


По-рано Русия показа на писта и полет авио-ракетните комплекси Кинжал, които бяха споменати на 1 март от президента Путин като обезсилващи целия европейски противоракетен щит на САЩ.


"Знаем със сигурност, това е очевиден факт и колегите ни осъзнават, че надминахме всички наши конкуренти в тази област. Никой няма точни хиперзвукови оръжия. Някои планират да изпробват своите от 18 до 24 месеца. Ние вече ги използваме ", добави още Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху