Свързани новини

17.10.2018 18:10

Нови спорове около ремонта на Графа

Видян 1867 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов скандал с ремонта на ул. Граф Игнатиев се разрази след разкрития на БТВ. Телевизията проведе разследване и показа документи, подписани от заместник-кмета на София по транспорт и строителство Евгени Крусев за  подмяна на уплътняването на трамвайната линия.


Един от участниците в търга за обекта е отстранен, тъй като предложеният от него материал е оценен като ненадежден. Но спечелилият кандидат GP се оказва, че използва същия. Проблемът е, материалът той позволява завишени вибрации, което е важно заради близкото отстояние на сградите по старата и възлова софийска улица до трасето на трамвая според оценка на представител на Столичния електротранспорт. Който след това пише обратното мнение. Подмяната на позицията обаче става повече от месец, след като вече е започнал ремонтът. Напомняме, че той стартира на Гергьовден и трябваше да е завършил до 3 октомври.


Разликата в цените е 160 000 лв. според бТВ. Заместник-кметът оцени пред телевизията разминаването в сумите като „несъществена разлика” и оспори конкретната сума. Експертите споделят неговото мнение.


 Именно поради подмяната проектантът е напуснал предсрочно работата по мащабната реконструкция, а австрийското посолство е претендирало за неправомерното използване на търговско име на фирма от председателстващата ЕС държава в конкурс, без след това реално тя да е поела работата. ЕС съфинансира проекта.


Историята обаче не е толкова проста, нито пък е еднозначна, включително от австрийска страна, както ще разберете от разследване на 19 минути в следващите дни.


Снимка: Монитор



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...