Свързани новини

17.10.2018 09:56

6 ранени при инцидент в завод Арсенал

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шестима души пострадаха след поредния инцидент в завод Арсенал в Казанлък. За щастие този път няма смъртни случаи.


 Днес около  8,45 часа в цех в Завод 3 на оръжейницата при запалване на барутна маса е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове. Ранени са шестима работещи в цеха, като четирима от тях са получили фрактури и други по-леки наранявания и са настанени за лечение в болници в Казанлък и Стара Загора, а другите двама са прегледани и освободени за домашно лечение. Мъжете са на възраст между 23 и 60 години, а най-тежко е пострадал най-младият от тях.


Това е поредният инцидент в оръжейното предприятие. В началото на годината двама мъже на 26 и 45 години загубиха живота си при авария в завода. През 2015г. двама души загинаха при инцидент там. През месец април 2016 двама мъже загинаха при екзплозия в предприятието, а само месец по-късно мъж почина след взрив на пресоваща машина в клона на завода в Мъглиж. За нито един от тези случаи няма виновен. МВР си измива ръцете като обвинява починалите за авариите в завода. В същото време пък Инспекцията по труда е установила повече от 400 нарушения само за година в Арсенал.


19’ многократно вече писа как продукцията на скандалния завод е изнасяна за армиите на Ислямска държава в Сирия, както и в Йемен. В утрешния брой на вестника очаквайте: как и защо България снабдява незаконно с оръжие и  двете страни на конфликта в Украйна.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.