Свързани новини

09.03.2009 16:51

Янкова:Престъпленията свързани с наркотични вещества у нас са се повишили 4 пъти

Видян 1608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 27 % от българите смятат, че наркозависимите нямат нужда от лечение. Независимо от това за повече от 76 % от хората употребата на наркотици е сериозен проблем, казва проучване на агенция "Скала".



Само 2,7 % от участвалите в проучването са на мнение, че употребата на наркотични вещества не е проблем, близо 93 % посочват, че никога не са опитвали наркотици, канабис са употребявали 6 %, кокаин 1,4 %, а хероин 0,5 % от запитаните. Българите продължават да смятат, че арестите и затворите са най-ефективната мярка за употребяващите и разпространяващи дрога, съобщи Елена Янкова директор на фондация "Инициатива за здраве". Относно въпросът дали трябва да бъдат арестувани и наказвани трафикантите на наркотици, почти 45 % от запитаните смятат, че "да", едва 3,5 % от запитаните смятат, че това не е важно. Относно арестуването и наказването на употребяващите наркотици, едва 4,1 % от запитаните смятат, че това много важно, а 45% смятат, че употребяващите не бива да бъдат арестувани. Според Янкова за период от 10 години престъпленията свързани с наркотични вещества у нас, са се повишили 4 пъти. Според нея системно употребяващите дрога в България са около 30 хил.души, в над около 90% от случаите става въпрос за употреба на хероин. Информацията е на БНР, цитирана от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се