Свързани новини

16.10.2018 10:17

Саудитска Арабия обмисля 30 хода срещу US санкции - петролът скача до $ 400

Видян 1794 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ако САЩ наложат санкции на Саудитска Арабия, те ще "ударят собствената си икономика до смърт", заяви ръководителят на Ал Арабия Турки Алдакхил. Рияд може да стане приятел на Иран, да търгува с петрола си в юани и да покани руската армия, предаде RT. Рияд може да отговори по 30 начина на евентуални санкции, ако Вашингтон изпълни заплахите си след изчезването на кореспондента на Вашингтон пост Джамал Кашоги.


Саудитското влияние на петролния пазар само по себе си го прави достатъчно да навреди зле на американските интереси.


 "Ако цената на петрола, достигаща до 80 долара за барел, разгневи президента Тръмп, каква ще бъде реакцията му, ако цената скочи на 100 или 200 долара, или дори тази цифра се удвои", пише  Алдакхил, добавяйки, че Рияд също може да преминаване към разплащания с юани вместо с долари при петролните сделки.


Саудитците могат да направят геостратегически завой към Китай, Русия и Иран.


 "Последиците от тези санкции ще включват руска военна база в Табук", каза  Алдакхил, имайки предвид северозападната провинция на Саудитска Арабия, разположена на стратегическото място край Червено море заради търговските си маршрути, както и в близостта си с Израел и Йордания.


 Саудитска Арабия  ще престане да обменя разузнавателна информация със САЩ и съюзниците си. В момента информацията от саудитците допринася за "защитата на милиони западняци", подчерта той.


Разбира се, кралството вече няма да купува оръжия от американските производители, ако се даде зелена светлина на санкциите, предсказва Алдахил, добавяйки, че това ще намали чуждестранните продажби на американските отбранителни оръжия с две трети. Американските фирми също ще бъдат забранени на саудитските пазари.


Той също така предположи, че Рияд ще започне да прави бизнес с други страни.


"Пазарът е огромен. Вероятно, ако получим например оръжие от Русия, то ще бъде по-напредничаво от оръжията, освободени от Конгреса за Саудитска Арабия. "


Журналистът Джамал Кашоги изчезна след посещение в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, а турската полиция смята, че той е бил убит и разчленен именно там. Според агенция Анадол дори е идентифициран един от извършителите на убийството-високопоставен чиновник от Министерството на външните работи на Саудитска Арабия. Рияд отрича обвиненията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното