Свързани новини

14.10.2018 10:12

АФП: Н. Младенов е нежелан като посредник с Палестина на ООН

Видян 1980 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Ахмед Майдалани, член на Изпълнителния комитет на Организацията за освобождение на Палестина, заяви, че е информирал генералния секретар на ООН, че пратеникът Николай Младенов е "вече неприемлив" за палестинското правителство.


Младенов "надхвърли ролята си" в търсенето на споразумения между Израел и съперничещата палестинска фракция Хамас, която контролира Газа, каза той, като добави, че действията му са повлияли на "палестинската национална сигурност и единството на нашия народ".

Засега Николай Младенов не е коментирал това изявление. Няма и потвърждение от Организацията на обединените нации, че военният и външен министър от кабинета Борисов 1 ще бъде безславно уволнен от поста си.

Младенов, заедно с Египет, би трябвало да търси дългосрочно споразумение за примирие между Хамас и еврейската държава, без да включва международно признатото правителство на палестинския президент Махмуд Абас в непреките преговори.

Разговорите са спрели, отчасти поради натиск от страна на Абас, но във вторник бе постигнато малко споразумение с посредничеството на ООН за финансиране на необходимите доставки на гориво за Газа в продължение на шест месеца от страна на Катар. Напомняме, че хората в тези земи имат електричество само по 4 часа на ден, при това без да знаят кои точно от 24 в денонощието, а тъй като водата се добива с помпи, и тя им е недостъпна през останалото време. Всичко това се случва в 21-и век. Освен това, непрекъснато са подложени на обстрел и терор от страна на евреите.

Правителството на Абас не участва в това споразумение и стратегията на Младенов разгневи палестинските политици.
Още при нападенията на Израел над арабите с десетки мирни жертви тази пролет бг дипломатът зае само позицията на евреите и американците, не намери и дума за съболезнования.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.