Свързани новини

11.10.2018 14:56

Властта зорлем фалира най-голямата онкоболница, стене професор

Видян 4077 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„Най-голямата онкологична болница се притиска до стената, мачка се, целта, най-вероятно, е да се фалира болницата. Вижда се от последните 3-4 години. Касата така е създадена, че да бъде източвана безконтролно. Кой разреши да се построят толкова онкологични болници? Сега България се оказва с повече онкологични болници от Италия и Франция”, посочи проф. Елена Александрова пред бТВ. Тя е онкохирург.
Причината според нея са интересите на частните болници за източване на Здравно-осигурителната каса. Напомняме, че неин шеф, преди да стане министър, беше Кирил Ананиев, който сега пък контролира цялото здравеопазване, а по професия е счетоводител.
 По думите на професора, за една година във Франция са закрити 100 болници, а у нас са построени 110.
 „Болницата не е супермаркет, където да влезеш и да си напазаруваш. Това е институция, която се нуждае от апаратура и лекари, а какво става с нашите – по 900 всяка година напускат страната”, допълни тя пред Цветанка Ризова.



  Проф. Александрова коментира акцията Спецпрокуратурата и ГДБОП в онкоболниците, при която се установи, че лекарства, вместо да бъдат прилагани на пациенти, заминавали за страни от ЕС: „Трябва да си съвременен Менгеле, за да го направиш. При нас хората идват, за да си спасят живота. През последните години всеки човек вижда, че има директори на болници, които си играят на Господ. Знаем какво е положението, знам, че има практики, които водят до безумното забогатяване на определени хора, но има и нещо положително – че имаме такъв ръководител на Касата като д-р Дечо Дечев”, заяви онкохирургът. В интерес на истината, и самият Дечев се оказа сред директорите на болници, придобили милиони от държавната си работа, но поне неговата болница винаги е била на печалба, заради което си имаше огромни проблеми с любимеца на премиера в кабинета Борисов 2 Петър Москов. За да затрият клиниката му, още от Борисов 1 започнаха да възстановяват Медицинска академия, като от времето на Живков, че и й назначиха счетоводител за началник, вместо поне да бъде управлявана от академици, както по времето на соца.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.