Свързани новини

09.03.2009 15:24

Столичният инспекторат проверява заведенията

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През нощта на 6 срещу 7 март служители на Столичния инспекторат са извършили проверка на заведения в три столични района- Средец, Възраждане и Красна поляна, съобщиха от пресцентъра на Столична община, съобщи БГНЕС.


Предмет на контрол от страна на инспекторите е присъствието на ненавършили 16-годишна възраст лица, посещаващи след 22 часа обществени места без родител или осигурено от родителите пълнолетно дееспособно лице за придружител на децата. Акцията е част от предприетите от декември 2008 г. по заповед на кмета на Столична община проверки в дискотеки, заведения, барове и интернет клубове.
Със съдействието на 1 РУ на СДВР, Столичната регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, Столичната дирекция „Пожарна безорасност и защита на населението” и Агенцията за защита на потребителите, служителите на Столичния инспекторат провериха заведения в район "Средец”. Съставени са четири акта за административни нарушения за сервиране на алкохол на лица под 18 години на съсобственика и бармана на бар "Буковски” на ул. "Христо Белчев” № 8 А и на управителя и помощник-управителя на бар "На края на вселената” на ул. "Христо Белчев” № 1. На фолк клуб "Версай” на ул. "Съборна” № 3 беше направен констативен протокол за поставени стойки на тротоара и пирамиди на уличното платно с цел запазване на място за паркиране. В събота и неделя инспекторите провериха търговски обекти в районите "Възраждане” и "Красна поляна”. Търговците-нарушители бяха санкционирани с 30 глоби с квитанции и с 4 акта за административни нарушения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и