Свързани новини

10.10.2018 18:00

Германия хвана предполагаемия убиец

Видян 2415 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Германия хвана предполагаемия убиец на русенската журналистка Виктория Маринова. Полицията в северногерманския град Щаде е задържала заподозрения за жестокото покушение над Маринова. Арестуван е 21-годишният циганин Северин Надеждов Красимиров. Той е запазил в дома си свои дрехи, по които има ДНК на Вики. Убиецът е избягал от България още в неделя през Дунав мост. Той е бил заловен от немската полиция, като акцията е продължила цели шест часа. Заподозреният за зверското убийство е успял да премине през три федерални немски провинции. Сега тепърва ще се чака той да бъде екстрадиран у нас.


   Въпреки, че предполагаемият убиец на журналистката е заловен, остават множество въпроси. Като например: Как може да се случи подобно нещо на оживено място посред бял ден в голям европейски град, защо за зверското деяние научихме цели 24 часа по-късно, след като то е било извършено в събота преди обяд, а за него се съобщи чак в неделя следобед, какъв е мотивът? Любопитен е и въпросът, защо цели четири дни по-късно бе разпространено видео, в което се вижда как предполагаемият убиец на Вики бяга от местопрестъплението?
  Министър-председателят Бойко Борисов се зае да гълчи европейските лидери, дипломати и журналисти, които очерняли България. Той дори привика 36 посланици на среща в Министерския съвет. Последен от след срещата пък кой знае защо остана турският посланик (б.р. на снимката колата му сама пред сградата на МС).  Напомняме, че само преди два дни президентът на южната ни съседка и близък приятел на родния премиер Реджеп Ердоган заяви, че демокрацията не е възможна със свободни медии.
Според неофициална информация на бТВ 21-годишният циганин е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Както е казал сталинският прокурор Вишински: "Самопризнанията са царицата на доказателствата". Остава да видим дали те ще издържат в съда. Подобна е историята, която ви разказахме вчера с предполагаемите убийци на бившия премиер Андрей Луканов, които също си бяха признали вината, но накрая бяха оправдани, въпреки ДНК по шапка и оръжие. Същото стана и с казуса Яна в Борисовата градина.
Интересен е фактът, че близкият до властта 24 часа се оказа пророк по подобие на футболиста Валери Божинов, който предвеща, че ЦСКА ще загуби от Левски след автогол (б.р. това той стори, след като сам си отбеляза автогол в мача между Ботев Враца и червените). Още в неделя главният редактор на вестника Борислав Зюмбюлев написа: „Но дори да не е свързано (б.р. убийството на Вики) с професионалните ѝ задължения, а е просто брутално циганско престъпление, както изглежда, призовавам колегията и властта да не го омаловажават.”
      Борисов пък специално благодари на трите немски провинции, които издирваха Северин. Хубаво е, че този път немската полиция ни помогна, за да си свършим работата, защото когато действаме сами далеч не сме толкова успешни. Само напомняме, че вече 10-и месец няма и следа от убиеца на данъчния шеф Иво Стаменов, който беше гръмнат посред бял ден в центъра на София. Девет месеца пък изминаха от убийството на собственика на една от големите компании за производство на млечни продукти Лактима – Петър Христов. Той беше разстрелян в елитния софийски квартал Манастирски ливади посред бял ден, но следа от убиеца няма, камо ли да знаем поръчител и мотив. Тези две показни убийства в столицата на страна от Европейския съюз все още чакаме да бъдат разкрити.
      Вече осем месеца пък няма виновен и за смъртта на детето на бившия транспортен министър Ивайло Московски. Както е известно, на 2 февруари при инцидент с моторна шейна, управлявана от бившия министър загина 4-годишния му син. Вече девети месец прокуратурата се бави с разследването. Преди седмица стана ясно, че делото е прехвърлено от окръжната на градската прокуратура в София, защото по време на трагедията Московски е бил министър и следователно е подсъден на градския съд и прокуратура.
 Вестник Сега пък разкри, че бившият министър и настоящ кандидат на правителството за вицепрезидент на Черноморската банка трябва да бъде подведен под отговорност, защото според инструкциите за злополучната шейна тя е била предназначена за ползване само от един човек. Както е известно, на нея са се возили Московски и детето му.  Тайна остава какви експертизи са правени, кои свидетели са разпитани, има ли взети проби за алкохол. Секретно е дори кой е наблюдаващият прокурор, въпреки практиката на ВАС, че това не може да бъде тайна.
Хубаво е, че зверското убийство на Вики беше разкрито, сега чакаме и на други показни убийства у нас поне от последната година.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Мишо Бирата – здрав и прав, умря от “инфаркт”. Патологът за Белнейски и Чората се самообеси. Клошар запали тютюневите складове в Пловдив. 400 хиляди бюлетини, отпечатани и подредени по градове, се оказаха “вторични суровини”. Гинка от Пазарджик, със запор от НАП, намери 300 милиона, за да купи ЧЕЗ. Чората беше убит от Бойко Борисов с 14 изстрела с гранатомет, България бе осъдена в Страсбург за това. Бойко обаче е невинен, извън Страсбург. ИТ експертът по “цецомобила за подслушване” бе убит с 4 куршума и 1 контролен в главата, с цел “обир”. Цецо си купи 6 апартамента със спестяванията на тъща си. Председателят на Столичния общински съвет си купил 60 апартамента, със 120 години трудов стаж. Доказателствата срещу Филип Златанов (момчето за мръсни поръчки на ГЕРБ) бяха “откраднати” от колата на вещото лице. Къща за 2 милиона в Барселона е собственост на тенис-клуба на Бойко, той няма нищо общо… Стената по границата 1 ред излезе 4 пъти по-скъпо от двуредова в Гърция. Царските конюшни се самозапалиха. Полицията “по погрешка” арестува журналисти, опитващи се да спасят документи от изгаряне. Докато ги разпитваше, документите изгоряха. 21 годишен 50 килограмов крадец на желязо уби “случайно” журналистка, разследваща далавери на властта. … Вярвам на всичко това. И аз съм овца, като тия, за които го написах… Овца съм, защото само пиша, а не съм на площада… Добри Божилов, Фейсбук

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог