Свързани новини

10.10.2018 13:55

Свиленски към Цветанов: Вие ли сте министър-председател на България?

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Г-н Цветанов, Вие ли сте министър- председател  на България? Вие ли назначавате зам.-министрите, защото вие на практика го напарвахте от парламетарната трибуна с Николай Нанков, казахте и кои кметове ще приема в кабинета си“. С тези думи се обърна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски към председателя на ПГ на ГЕРБ. „Аз мисля, че министър-председателят е друг и се казва Бойко Борисов и Вие все още не сте заели този пост. Недейте да кадрувате в кабинета на г-н Борисов“, призова социалистът.


Георги Свиленски припомни, че преди няколко месеца парламентът е гласувал оставката на депутата Делян Добрев. „Вие не го освободихте с мотив за експертните му качества. Нанков по-слаб експерт ли е от Добрев, че искате сега да го освободите?“, попита Георги Свиленски. Той подчерта, че когато е станал инцидентът край Своге, Нанков не е знаел как се поема отговорност. „Първата му реакция беше, че не е сигурен дали политическата отговорност се поема с оставка. А как се поема, г-н Нанков?“, попита още зам.-председателят на ПГ на левицата.


„Няма как да подминем оставката на Николай Нанков и да не поискаме да знаем причината. Ако има лични причини, той трябваше да е тук и да отговори на въпросите - отговаря ли на истината твърдението, че подалият оставка бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Нанков ще бъде върнат в правителството като зам.-министър в същото министерство?“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.


Той попита ако днес бъде подписана заповед за назначаването му за зам.-министър, как това действие отговаря на поетата политическа и морална отговорност с оставката му заради смъртта на 20 български граждани, загинали при тежка катастрофа край Своге и заради лошата инфраструктура.


„Политически лоялният депутат Нанков обаче подава оставка, за да се върне на същото място, но като зам.-министър с ресор, разпределящ милиарди за инфраструктурно строителство. Това ли са фактите?“, попита още Драгомир Стойнев. По думите му, ако отговорът е "да", това означава, че зад тях стои брутално и безсрамно лицемерие, гавра с морала и една желязна машина за много пари и власт, разпределяни под формата на  инфраструктурни проекти.


„Г-н Нанков, Вие в крайна сметка, морален ли сте или сте лоялен? Стоящите на банките в дясната част на залата депутати - Вас кой ви избра, народът или ГЕРБ? Как ще погледнете народа в очите утре, след маньовъра с оставката? Някой от вас ще пита ли Нанков - къде отива?“, попита зам.-председателят на ПГ на левицата. По думите му, ако Нанков стане зам.-министър, тогава управляващите са псевдоморални, правят псевдополитика и превръщат България в псевдо държава. „Нито корупцията обаче е псевдо, нито бедността, нито провалената здравна система. Срещу вас стои един огромен обществен вот, заради псевдо морала, псевдо политиката, псевдо реформите и кражбата на доверие на българите. Този вот е обречен да бъде успешен“, заключи Драгомир Стойнев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат