Свързани новини

10.10.2018 10:10

Цацаров: Две задочни обвинения са повдигнати на Северин Красимиров

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 На лицето Северин Красимиров са повдигнати задочно обвинения в две престъпления. До този етап, ние не може да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност. Това каза по време на брифинг в Министерски съвет главният прокурор на Република България Сотир Цацаров, предаде Фокус.



 Цацаров изказа съболезнования на близките на Виктория Маринова. "Редно е да се каже благодарност на всички служители на МВР, ангажирани със случая. Благодарности на всички мои колеги прокурори и съдии на Окръжен съд Русе, на експертите от МВР, криминалисти психолози и полиция на Федерална полиция Германия, за пълното съдействие, което беше оказано вчера“, каза той. По думите му това действията вчера са продължили 6 часа. „За кратък период от време бяха извършени множество действия по разследването, с целия ресурс на МВР бяха събрани множество доказателства, които в крайна сметка до настоящия момент водят до извода за виновност на лицето“, изтъкна Сотир Цацаров.



Той обясни, че на лицето са повдигнати задочно обвинения в две престъпления. „Първото от тях е изнасилване, съвкупление с лице от женски пол, като е принудил това със сила и довел до безпомощно състояние. Изнасилването е особено тежък случай, като предвиденото от Закона наказание е лишаване от свобода от 10-20 г. повдигнато е задочно в присъствието на адвокат и обвинение за умишлено убийство извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата“, обясни още главният прокурор. По думите му за това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен затвор без замяна. „С оглед установения факт, че лицето е напуснало страната на 7 октомври 2018г. в 14.02 часа през ГКПП „Дунав мост“ и установеното впоследствие негово местоположение, са задействани всички механизми на Международната правна помощ", обясни Цацаров. Той каза, че не се изключва каквато и да е версия по разследването.
„Пред съдия бяха разпитани множество свидетели, включително и на колеги на починалата Виктория Маринова, както и продуцент на предаване. До този етап, ние не може да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност.

     "Установените до този етап доказателства, сочат спонтанно нападение над жертвата, с цел сексуално посегателство", заяви още Цацаров. Той посочи, че самото посегателство и телесните наранявания, които са причинени и са станали причина за смъртта й, са изключително брутални и тежки по своя характер. Според него тези наранявания показват доста силни характерови отколения.


  „Това, което имаме на този етап показва, спонтанно намиране на жертвата, нападения, нанасяне на удар, при което са счупени костите в областта на носа. След което жертвата е завлечена в близките храсти и е започнало сексуално посегателство и други действия, които са извратени, включително нанасяне на още тежки удари“, посочи той. По думите му на този етап се говори за спонтанно нападение. „Данните показват, че в предходните часове лицето е употребило доста голямо количество алкохол", каза главният прокурор. Сотир Цацаров обясни, че не може да се говори на този етап за признание на лицето за извършване на престъплението, заради чисто процесуални причини. „На лице е съответствие на ДНК профил, който е намерен по вещи в неговия дом от кръвта на жертвата. Няма свидетели на този етап, които да са преки очевидци, “ обясни Цацаров. По думите му се работи по всички възможни версии на престъплението.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на