Свързани новини

09.10.2018 14:15

ГЕРБ и БСП с 2% разлика

Видян 1023 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Управляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически сезон, сочи проучване на близката до премиера Бойко Борисов агенция Алфа Рисърч.

След края на европредседателството правителството губи инерцията от него и външнополитическия си фокус, донесли му временно повишен кредит на доверие през юни. От тогава правителството отбелязва спад от 1% и ръст в негативните оценки от 41% до 43%. Същият тренд бележи и персоналният рейтинг на министър-председателя Бойко Борисов - спад на доверието от 37% на 33%.
В резултат от ръста на критичните настроения сред избирателите, партиите от управляващата коалиция и техните лидери губят доверие. ГЕРБ намалява с 2.3% електоралната си  подкрепа в сравнение с юни и се установява на 22.2%. Така губи комфортната си преднина пред БСП. Червените остават на практически същите си позиции от юни с 19.7%. Намаляването на дистанцията се дължи изцяло на свиването на ГЕРБ.



Патриотите продължават да губят подкрепа, засега с 4.7% одобрение те биха  прескочили парламентарната бариера. ДПС от своя страна бележи ръст и с 6,6% изпреварва ОП. Воля остава под 4% бариера.



На въпроса "Кой носи основната вина за конфликтите и напреженията между правителство и президент?", 66% отговарят, че вината е на правителството, а според 34% - на президента.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог