Свързани новини

09.10.2018 09:55

ООН осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова

Видян 1853 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Председателят на 73-та сесия на Общото събрание на ООН Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъди убийството на българската журналистка Виктория Маринова. Това бе обявено на брифинг от официалния представител на председателя на сесията на Общото събрание на ООН Моника Грейли, предаде Дарик.

"Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова и подчертава значението на свободата на печата и необходимостта журналистите да могат да изпълняват професионалните си задължения свободно и безопасно", заяви председателят на Общото събрание на ООН: "Тя осъди сексуалното насилие и подчерта необходимостта от безкомпромисно противодействие на актовете на сексуална агресия и насилие."

По думите на Грейли "председателят на сесията на Общото събрание на ООН е много обезпокоен и от изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги. Разбираме, че е в ход разследване", добави тя.



  Вече четвърти ден няма заподозрян за убийството на журналистката. Вчера министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров свикаха в Русе извънредно оперативно съвещание. Главният прокурор обяви, че е впрегнат целият ресурс на МВР. Работи се по всички версии, като е мобилизиран целият експертен капацитет на вътрешното министерство.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв