Свързани новини

09.10.2018 09:42

Бизнесменът с подкупа за Иванчева: Не бил говорил с нея за пари

Видян 2359 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът Александър Ваклин, от когото уж е искан подкуп изобщо не е разговарял с кмета на Младост – Десислава Иванчева, стана ясно от показанията му.


За да подаде сигнала,  Ваклин отишъл не в спецпрокуратурата, а в ДАНС, там се засякъл със служител на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) , който го препратил към спецпрокуратурата на бул. Г.М. Димитров и там се срещнал с прокурор. (Спецпрокуратурата се помещава на ул. Черковна, но той каза, че в Гугъл бил посочен адресът на Г.М. Димитров) На въпрос на съдията, дали има писмен документ за подаването на сигнала или отговор , бизнесменът отговори отрицателно.


По-късно през март той се запознал с бившия кмет Петко Дюлгеров , тъй като негови колеги строителни предприемачи му го посочили като човек с контакти в община Младост, защото хора от неговата администрация работели и при Иванчева. Така Ваклин разбрал от Дюлгеров, че от него се искат пари.


Към края на март Ваклин бил оборудван със специални разузнавателни средства в сградата на ДАНС. Служителите от службата обаче не му били давали указания какво поведение да има пред Дюлгеров, той си говорел с него свободно по своя преценка. Запитан, дали е имал лична комуникация с Иванчева, бизнесменът отговори, че не е контактувал с нея нито лично, нито по телефон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион