Свързани новини

08.10.2018 15:13

Бивш секретар на МВР: Шансовете за разкриване на убиеца на журналистката намаляват

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Труден случай за разследване. След като са минали повече от 48 часа от момента на убийството, не знаем колко от изнасилването, възможността за разкриване на убиеца все повече се отдалечава – определям я в момента на около 30-40%. Това каза пред Novini.bg бившият главен секретар на МВР Николай Радулов по повод жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова - журналистка и административна директорка на русенската телевизия Ти Ви Ен.


Подобно на много други убийства, и при това, когато не е заловен веднага престъпникът, действията започват да се развиват много бавно, проверяват се купища версии. Обикновено, когато едно убийство не бъде разкрито по горещи следи след 24 часа, всеки следващи 24 часа с 15-20% намалява възможността за разкриването му, заяви Радулов. Той изрази учудване, защо за случая се разбра чак в неделя, при положение, че сигналът към МВР е подаден в събота в 14:30 часа.


Наистина тежко убийство, много ми прилича на убийство на една млада жена – Вероника, близо до Велико Търново. Надявам се този път полицията да е иззела много старателно всички следи от местопрестъплението, за да може да бъде направено компетентно разследване. Много важно е да се знае, че всяко криминалистично разследване, отнасящо се до убийство, изисква компетентна работа на експертите криминалисти. От тази гледна точка е прав министър-председателят, че Институтът по криминалистика трябва да бъде снабден с най-нови техники и технологии. Той говори за 4-5 милиона, аз мога да заявя, че тази сума е капка в морето за съвременните технологии, свързани с разследването. Мисля, че нашата страна е в състояние да даде една сериозна сума, за да имаме модерно криминалогично разследване. Институтът през последните години е във фактически фалит и цялата работа по разследването на тежки престъпления се затруднява от неговото състояние. Даже се налага, както беше при шесторното убийство в Нови Искър, да се дават на външни лаборатории изследвания за ДНК анализ, коментира бившият главен секретар на МВР.


От това, което ми е известно от медиите, версиите за убийството в Русе са много. Самото подхвърляне на министъра на вътрешните работи, че наблизо има психиатрично заведение, показва че и по такава версия се работи. Това е една от любимите версии, които при всяко едно убийство се излъчват – започва се с психично болните. Спомняте си, че и при случая с изнасилената и убита в Борисовата градина жена пак беше изкаран на първа линия един психично болен, а след това се оказа, че няма нищо общо. Общо взето, психично болните трудно реализират възможността си за защита и като че ли са най-удобни за обвинение и бързо приключване на делата, посочи Николай Радулов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион