Свързани новини

05.10.2018 12:05

ДПС: Увеличаването на тавана на пенсиите е по-скоро страхлив ход

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Увеличаването на тавана на пенсиите е по-скоро страхлив и предпазлив ход от страна на управляващите, отколкото уместен. Това каза пред журналисти председателят на Социална комисия и депутат от ДПС д-р Хасан Адемов, предаде Фокус.


„Беше записано, че таванът на пенсиите отпада от 1 януари 2019 г. За съжаление сега позицията е променена. Аз отдавам това на притесненията на управляващите от ГЕРБ на това, че ще се получи една огромна ножица между минималната пенсия и максималния размер на пенсиите, а в година, в която предстоят два избора, управляващите са доказали, че трудно вземат непопулярни мерки“, коментира Адемов.
„Какво казваме на тези, които са си отложили пенсионирането на базата на законови текстове. На тях казваме, че политически аргументи надделяват над експертните аргументи“, каза още той.
Адемов посочи, че таванът на пенсиите се отнася за 65 хил. пенсионери, така че това е огромната тема за размера на пенсиите в България и в никакъв случай не трябва да излиза пред скоби в цялата дискусия. „Това не е най-важната дискусия, макар на този етап да се оказва такава“, добави Адемов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен, в