Свързани новини

02.10.2018 16:10

МВР отказа да се оптимизира

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществената поръчка за оптимизиране работата на МВР и преструктурирането му е прекратена поради отпаднала необходимост от провеждането ѝ. Това става ясно от решение на шефа на дирекцията за обществени поръчки в министерството Георги Балабанов, което е подписано на 26 септември.


През август ведомството обяви обществена поръчка за 1.15 млн. лв., която има за цел проектиране на нова структура на МВР, изготвяне на методология за реинженеринг на процесите в МВР и провеждане на обучения.


Не е ясно защо необходимостта от провеждането на обществената поръчка е отпаднала, но от документацията по поръчката става ясно, че по нея е работено до последно. Така например на 3 септември са публикувани разяснителни бележки до всички заинтересувани страни, които са отправили запитвания по спецификите на поръчката. На 30 август пък е направена промяна на методиката по оценяване на участниците.


Амбициите на ръководството на МВР за оптимизиране на процесите в него за пореден път удрят на камък. След като вътрешен анализ показа, че проблемите на ведомството идват от ръководството му, последващ анализ на Световната банка препоръча драстично свиване на броя на областните дирекции на МВР, консолидиране на администрациите им и по-ефективни обществени поръчки.


Изводите в анализа доказват известни и досега неща, като например факта, че в МВР се поддържа раздута администрация, което пък е причина за драстично увеличаване на разходите за персонал. От тях се разбра още, че служителите в МВР са едни от най-скъпо платените, защото осигурителните вноски са прекалено скъпи и по този начин месечните разходи за човек в системата на МВР достигат 1776 лв. за 2016 г.


На този етап не е ясно, какви са плановете на новия вътрешен министър Младен Маринов по отношение на оптимизиране на работата в МВР. От негови изказвания в последните дни обаче стана ясно, че кадровият проблем във ведомството вече е преодолян, а усилията на ведомството са довели до спад в жертвите на пътя, въпреки че Института за пътна безопасност, който е приближен до Томислав Дончев го уличи в лъжа.


Преди време 19’ писа, че в системата на вътрешното ведомство са констатирани пропуски и разминавания между реално заявените престъпления и тези, които се водят за статистиката. Отговорност за тази порочна практика пък носи доскорошният главен секретар и сегашен вътрешен министър Младен Маринов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден