Свързани новини

02.10.2018 15:35

Правят хемодиализа с чешмяна вода

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Авария спря работата на отделението по хемодиализа във видинската болница МБАЛ Св. Петка, пише Видин Вест.  Уредът филтриращ и омекотяващ водата, нужна за процедурата по хемодиализа се повреди. От животоподдържащата процедура са лишени 45 човека и не е осигурена никаква друга алтернатива на територията на областта, освен диализа с чешмяна вода.


„Нека загърбим партийните пристрастия и да се каже ясно, как тази процедура ще се отрази на пациентите и дали ще се увеличи и без това не реално високата смъртност в отделението, доближаваща 40%, при средно за страната 5-7%”, призова в социалните мрежи общинският съветник от БСП Димитър Велков.


На свой ред пациентите дошли за диализа отказаха да се подложат на „аварийната процедура” с нефилтрирана вода.  За да разговаря с тях дойде за.-директорът на болницата д-р Богдан Томов „В авариен режим можем да извършваме хемодиализа с пречистено-твърда вода. Тези, които не искат това ще бъдат транспортирани до Монтана”, заяви той. Трима пациенти се съгласиха да потеглят към Монтана, а останалите се подложиха на рискованото аварийно лечение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион