01/02

Свързани новини

01.10.2018 15:03

Инвестициите в инфраструктура са за днес, в образование – за бъдещето

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Инвестициите в инфраструктура са инвестиции в днешния ден, а инвестициите в образование и иновации са инвестиции в бъдещето,” каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията SOFT UNIT за IT сектора. Тя разглежда предизвикателствата пред сектора и възможностите, които има в България  за развитие на бизнес.


"Вие тук сте част от онези хора, които изграждат бъдещето на този град. По един нов и специален начин  вие сте част от учителите, които превръщат новите умения в нови възможности, а новите възможности са ново качество на живот. Аз вярвам, че професионалистите и иновативните млади хора са големият капитал на София", каза още Фандъкова.


Кметът припомни, че София е в топ 10 на световните градове по стартъп-и и е притегателен център за все по-големи компании в IT сектора. Само за 5 години софтуерният сектор бележи ръст от 120 процента и е най-бързоразвиващият се, който създава нови високоплатени работни места. Кметът посочи, че често администрацията е скептична към иновативните технологични подходи  и в  своята работа тя насърчава отварянето ѝ към младите иновативни хора в столицата.


"В нашата работа на терен не всичко може да стане с бързината на дигиталния свят, но съм убедена, че с новите технологични решения все по-бързо успяваме да решаваме реални проблеми. Затова се радвам на всяка компания, която се включва в решаването на градските предизвикателства", посочи още Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни