Свързани новини

01.10.2018 13:49

Военната блокада би означавала "война": Москва удари US идеята да пречи на руската търговия

Видян 2003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Опитите да се използва американският флот, за да се блокира търговията на Русия, ще доведе до обявяване на война", коментира високопоставен сенатор идеята на вътрешния министър на САЩ за възпрепятстване на руската търговия с енергия чрез блокада.


"Американската блокада на Русия ще бъде равна на обявяването на война според международното право", заяви председателят на комисията по информационна политика на руския Сенат Алексей Пушков. Той коментирайки думите на вътрешния министър на САЩ Райън Зинк, че американците може да използват флота, за да не бъдат допуснати руски енергийни доставки в Близкия изток.


Пушков също така нарече твърдението на Зинк, че търговската експанзия е истинската причина за намесата на Русия в Сирия "абсолютна глупост".


Самата идея, че Русия би могла да достави енергия на Близкия изток е напълно отделена от реалността, смята Пушков. Всъщност Русия не доставя никаква енергия на региона, който самият е голям износител на петрол и никога не е обявявал намеренията си да го направи.


Опитите да се окаже натиск върху Русия "няма да свършат с нищо добро", заяви пред журналисти член на комисията за отбрана и сигурност на руския Сенат Франц Клинцевич, добавяйки, че те ще доведат най-малко "до голям скандал" и Вашингтон "трябва ясно да го разберат."


Руските депутати нарекоха думите на Зинк "обезпокоителни". "Това е неприятно, че нашите партньори отново прибягват до заплахи, санкции и неприятелски действия, вместо да обсъждат належащите международни проблеми", заяви член на Комитета по международни въпроси на Държавната Дума Антон Морозов. Той каза също така, че Русия "има нещо, с което да отговори", но че такива действия ще доведат само до ескалация на напрежението и вместо това призова за диалог.


Вашингтон изглежда притеснен от международната търговия на Москва. Администрацията на Тръмп се опитва да замени Русия като доставчик на газ в Европа, като увеличи износа на втечнения природен газ, въпреки че руският газ е по-евтин вариант за Европа.


Американски представители, включително самият президент Доналд Тръмп, многократно са настоявали Германия да се откаже от "неподходящия" газопровод Северен поток 2, който ще удвои капацитета на Русия за пренос на природен газ. Докато Москва многократно заявява, че това е чисто икономически проект, Тръмп твърди, че ще направи Германия "пленник" на Русия.


САЩ не се съсредоточават единствено върху търговията с енергия. Те също заплашват да наложат санкции на страните, купуващи руски оръжия, което би могло да бъде друг пример за конкуренцията между двете държави.


Неотдавна Индия изчисти пътя за закупуването на руски фрегати и системи за противовъздушна отбрана. Турция също се противопостави на заплахите на САЩ и заяви, че не се нуждае от разрешение, за да закупи руските ракетни системи С-400. Дори близкия американски съюзник Саудитска Арабия сега е в разговори с Русия, за да закупи същите отбранителни системи. Москва многократно е денонсирала опитите на САЩ да възпрепятстват търговията си под различни претекст като нелоялна конкуренция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева