Свързани новини

01.10.2018 10:30

Българоезична Македония БОЙКОтира фейк името, Захариева да дава оставка

Видян 2649 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки фалшификациите и пълненето на урни до 90% в албаноезични райони на Македония, референдумът за името, маскиран под въпроса дали комшиите одобряват членство в ЕС и НАТО с договора с Гърция, се провали със страшна сила. Той остана на десетки проценти от необходимите над 59%, за да бъде признат за легитимен - делът на участие на последните избори в страната. Допитването е с препоръчителен характер.


Премиерът Заев, който заложи всичко на победа в него, коментира след излизането на резултатите за твърде ниската активност, че ако парламентът не се бил вслушал в гласа на мнозинството от гласувалите, понеже бил сигурен, че голямо мнозинство от тях щяло да подкрепи неговото ЗА, щяло да се отиде на другата демократична възмоност - предсрочни избори. "И ще продължа да водя нацията", убеден е той.


Напомняме, че правителството му дойде на власт, след като неговата партия загуби от ВМРО на парламентарните избори, но получи право да управлява с подкрепата на албанските партии.


Опозицията първо посочи манипулативния въпрос, защото ЕС и НАТО за Скопие са мираж след неуспешната мисия на българското европредседателство, кой знае защо изтъкната от премиера дори пред ООН. И евентуално членство в тях е само косвено свързано с възможно ново име на страната.


След това бе спомената чуждата намеса в референдума с десетките европолитици, пристигнали да агитират в полза на отговора ЗА. Стана дума и за ярките нарушения.


Соц.правителството също така е обвинено, че незаконно е финансирало своята кампания от бюджета. И му се иска логична оставка.


  На централния площад в столицата Скопие кампанията ПРОТИВ направи голям митинг. Хилядите хора поискаха незабавно сваляне на парламентарния шеф Джафери и разпускане на събранието, оставка на правителството, което обвиниха в "криминални престъпления", напомняйки и за старите истории с далавери за милиони на Заев дори като опозиция.


В България очакваме оставката на вицепремиера Екатерина Захариева поне като външен министър, поради унижението и бъдещите щети, които причини непремереното поставяне на казуса в центъра на българското председателство, вместо то да бъде насочено към значително по-важни за нашата държава теми. А също и за недостатъчно защитените права на България в набързо подписания без обсъждания договор със Скопие, доста по-лош от контракта на съседите с Гърция, чиято история, култура и идентичност са много по-добре защитени.


Дори и само за унижението да не бъде поканен поне един от тримата върховни представители на държавната ни власт на церемонията, която оповести на света уговорката зад гърба ни за името Северна Македония. Което даже и гражданите й явно не приемат. Защото част от Северна е и нашата Пиринска Македония.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв