Свързани новини

27.09.2018 11:30

Цветанов: Не разбирам поведението на ДПС

Видян 1258 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато нямаш други политически аргументи, преминаваш към такъв дневен политически ред. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни в кулоарите на парламента поведението на депутатите от опозицията, които не бяха или не се регистрираха днес в пленарната зала. Той каза, че не разбира, обаче, поведението на ДПС, чийто представители днес също не се регистрираха в залата, предава 24 часа. Поради липса на кворум заседанието беше провалено.


Все пак Цветанов приема, че отговорност на мнозинството е да осигури кворум. Всъщност, тук нямаме основание да им се сърдим, не мога да кажа, че те са виновни, че днес няма пленарно заседание, коментира той.


Председателят на ПГ на ГЕРБ разясни, че колеги от управляващото мнозинство са в командировка, което също е попречило на кворума. Ставало дума за около десетина депутати, специално от ГЕРБ.


Затова, за да не може опозицията да бойкотира заседанията, занапред щели да бъдат намалени командировките, за да има мнозинство.


Прецизирането им обеща и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.


Цветанов не изключи и, ако се налага, да има извънредни заседания. В утрешния ден, смятам, че ще можем да изпълним ангажиментите по седмичната програма. Ще направим всичко възможно, обеща председателят на ПГ на ГЕРБ.


Кворумът е отговорност на мнозинството, това не е мое твърдение, това е цитат. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.


Днес се видя, че това Народно събрание дотолкова е изпразнено от съдържание, че управляващото мнозинство, чието задължение е, дори според самите тях, да осигурят мнозинство за работата на Народното събрание, не успяха да се съберат, за да заработи то. Това заяви пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов.


Попов посочи, че от БСП са били "достатъчно" депутати в залата, но не са се регистрирали, защото кворумът е задължение на управляващото мнозинство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    ЦВИНОКИО сега пък ДПС ли ви е виновно,хайде стига с тъпите ви номера !! Търсете вината в ШЕБЕКА,Валери и Волен !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със