Свързани новини

26.09.2018 10:22

20 пъти повече чиновници имаме от Холандия

Видян 2575 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България има армия от 433 000 държавни служители, които контролират издържащите ги посредством данъците си 405 000 работещи фирми. Шокиращата статистика изнесе при посещението си в Бургас председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев, който днес се срещна с бизнеса, а след това и с областния управител Вълчо Чолаков, пише Флагман.


„Едно от обясненията за намаляване на безработицата в България е драматичният ръст на наемане на хора в администрациите. На всеки един стопански обект си има зачислен по държавен служител, което от своя страна кара всяка фирма да назначи човек, който е за връзка с „инквизиторите”. България е два пъти по-малка от Холандия, но там чиновниците са 20 000, докато ние тук поддържаме армия за 20 Холандии”, допълни Радосвет Радев.


Шефът на БСК отбеляза, че за бизнеса голям проблем е начинът на провеждането на обществени поръчки. Парите се харчат непрозрачно, търговете се правят за „наши хора” и печелят от същите тези „наши хора”, отсече Радев.


Радев подчерта, че голямата бюрокрация, е била основната тема на разговора му с бургаските предприемачи.


„Специфичните проблеми са тромава и инквизираща държавна администрация. Един от случаите е свързан с работата на РИОСВ, друг с Инспекцията по труда, те се повтарят и си приличат. Смея да твърдя, че държавната администрация не е готова да партнира с бизнеса. Куриозното, е че на най-високо ниво – министри, председатели на агенции декларират това нещо, но средният мениджмънт унищожава бизнеса”, каза пред журналисти в Бургас Радосвет Радев.


В Бургас той е бил запознат с казуса на средноголяма компания с 200 души работници, която била изряден данъкоплатец, но  определени обществени поръчки били печелени от фирми с 20 служители, които наемали подизпълнители , работещи „на черно”. „Регламентите в България не защитават почтения бизнес”, категоричен е Радосвет Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    това е безобразие на преавителствата-плащат на чиновници да си клатят краката и пречат на хората с милион връщане и усложнения в администрацията,ядат парите на бедните и пенсионери на 200-300 лв,които не могат да се справят с недоимъка и мизерията.Ония горе се забравиха и мислят с колко да си вдигат постоянно заплатките и доходите отстрани.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в