Свързани новини

25.09.2018 14:53

Биби звънна с извинение на Путин, САЩ против С-300 за Сирия

Видян 1960 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелският премиер Бениамин Нетаняху, наричан от нашия Биби, лично се обади на руския президент Путин, за да се опита да поднесе извинения на Москва по повод нелепо сваления над северозападна Сирия самолет Ил 20. Това стана, след като спешното посещение на еврейския шеф на ВВС в Кремъл явно се е оказало незадоволително. Москва извади доказателства от радарните си системи, които по минути и секунди посочват какво се е случило и чии действия са довели до смъртта на нейните 15 военни.


Очевидно не му се е получил разговорът на Биби с Путин, понеже с ден закъснение, явно изчаквайки резултатите от беседата, САЩ реагира на руското изявление за доставка на ПВО системи С-300 на Сирия, които ще „запечатат” небето над страната.


Чрез държавния секретар и съветника по националния сигурност Вашингтон изрази опасения за натягане на ситуацията с тази мярка и призова за нов отказ на Москва от сделката за 400 млн. долара.


Русия обаче смята, че – напротив – ще свали напрежението в района и оповести, че Сирия ще получи достъп до руските системи за централен контрол и управление.


Военният министър Шойгу е категоричен: „Ще охладим горещите глави и ще защитим собствените си военни, затова предприемаме своя ход”. Позицията му бе повторена от говорителя на Путин – Песков, който е бивш дипломат в Близкия Изток и тънък познавач на материята.


Външният министър Лавров пък припомни на Израел, че в края на 2016 г., благодарение на руското вето в СС на ООН, е била спряна нарочно направена от отиващата си след изборния погром от Тръмп администрация на Обама. Тя е била насочена срещу Израел, който открито подкрепи и кампанията на милиардера, и продължава да бъде негов основен, да не кажем единствен съюзник.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено