Свързани новини

25.09.2018 11:09

Борисов: Не се конкурирам с президента Радев за ООН

Видян 1796 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 

Интервю на Илиана Беновска с министър-председателя Бойко Борисов от годишната сесия на Общото събрание на ООН от 24 септември 2018 г..
 



Илиана Беновска:
Г-н премиер, кои са най-важните цели, които искате да постигнете за България на тази сесия на ООН, каква ще бъде новината у нас?

 
Бойко Борисов: Аз не знам каква точно новина се очаква в България да се случи на ...

 
Илиана Беновска:
Знаете, че президентът Радев искаше да дойде той!



Бойко Борисов
: Далеч съм от мисълта да се конкурирам с който и да било по простата причина, че има както навсякъде, той беше на срещата на върха на НАТО, сега, понеже и днес, и утре ще говоря за Западните Балкани, където ние бяхме водещи, догодина пак той ще бъде, така че аз не виждам ни най-малко какво има да се коментира тази тема. Самото ни участие сутринта по тема „Борба с наркотици”, мисля, че е бич за цял свят, е ясно, че е добро. След това срещата за мира в памет на Нелсън Мандела, който мисля, че за всички е ясно колко много е направил не само за Африка, но и за света. Това е в днешния ден. Освен това тук се създава възможност да се провеждат двустранни срещи с много хора от различни континенти с които пътуването, виждането, срещите с дни трябва да се организират.

 

Илиана Беновска: Споменахте Западните Балкани преди малко, каква ще бъде Вашата концепция?

 

Бойко Борисов:
Бих искал да кажа още по темата с грузинския премиер, в средата на октомври трябва да направим смесената комисия, сега ни е ред на България, защото над 5000 тира е товаропотока, а всичко това можем да го качим на Ро-Ро терминали и да го прекараме през Черно море, оттам на ж.п. линиите, които така или иначе строим. Голям интерес има от Грузия, първо защото ние изключително много подкрепяме тяхната териториална цялост от една страна и от втора – България им е пример. Това каза техният премиер, като подражание как трябва да се развиват. И виждам възможността, около Грузия има 7 държави, които нямат излаз на Черно море и с едни Ро-Ро терминали ще е добре за бизнеса. Разбрахме се до средата на октомври, даже вече на новия министър Желязков съм му възложил да подготвим и да видим сметката каква ще излезе, дали е така, както казва техният премиер. Той счита, че поне 20 курса на ден могат да правят фериботите, цитирам го него, но до средата на октомври се надявам да направим всичко това!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА, ТОВА Е ТОЙ 30.06.2019 14:08

    Какво смешно има? „Срещата“ на Нашия лидер с Тръмп е еманация на политиката на Борисов вече 10 години – комплексарщина, дива, нерафинирна, неподражаема селяния в най-чист вид. Но и погазване на всякакви писани и неписани дипломатически, и не само, правила и норми. И не само. Използването на целия държавен ресурс, както си поиска Борисов. Защото държавата, това е Той. И всичко това гарнирано с раболепието на кохорта придворни шутове като преводачката, увековечила „историческата среща“. Или на анализаторите, които вече са построени да ни обяснят „Какво си казаха Борисов и Тръмп“. Мирослав Иванов

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще