Свързани новини

21.09.2018 14:55

Кандидатурата за главсек на МВР ще бъде обсъдена първо с президента

Видян 1686 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Габрово. „Ще сложа няколко имена и ще пристъпим към необходимите съгласувателни действия“, добави премиерът, съобщиха от правителствената информационна служба. Борисов изтъкна, че системата има нужда от професионализъм и спокойствие и изрази убеденост, че президентът ще погледне държавнически на тази задача.


 „Човекът или хората, които ще предложа като варианти, са и сега добри професионалисти, ръководят големи структури и не би трябвало нито една от тях да пробуксува, ако например бъде отказано съгласуване“, подчерта министър-председателят.

Министър-председателят отново припомни, че в сряда на оперативното заседание на кабинета е било обсъдено разработването на стратегия от правителството, така че страната ни да има позиция относно Унгария, ако тази тема се появи на дневен ред в Европейския съвет. „По никакъв начин по време на Европейския съвет в сряда и четвъртък не е имало точка, тема или разискване за Унгария“, подчерта премиерът Борисов. Той допълни, че тази тема се е разглеждала до момента само от Европейския парламент, където ясно сe е видяло отношението на представителите на българските партии.

По време на посещението си в Габрово премиерът Борисов направи инспекция на обходния път на града, който цели да се улеснят транспортните потоци по направлението север-юг, осигурявайки най-краткия път между Северна и Южна България. “Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем през Габрово”, каза министър-председателят и определи съоръжението като модерно и мащабно.  Изграждането на обхода и тунела под Шипка е с обща дължина 33,8 км. Проектът е разделен на 5 етапа и се изпълнява в две фази, като в момента се работи усилено по Фаза І  - строителството на 4 участъка и етапна връзка с обща дължина 23,25 км, както и изработване на разширен идеен проект за тунела под връх Шипка (3,22 км). Втората фаза включва строителството на петия участък, включително и на тунела под Шипка, което ще бъде най-дългото тунелно съоръжение, изграждано в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.