Свързани новини

21.09.2018 09:50

Визия за България залага на ефективно управление на държавните предприятия

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Във „Визия за България” сме заложили на ефективен начин на управление на държавните предприятия. Управлението им да стане на пазарен принцип. Необходимо е професионално  управление на конкурсно начало, отчетност и прозрачност, за да се гарантират приходи в държавните и общинските бюджети. Тези предприятия ще се управляват на пазарен принцип и ще пресечем зависимостите им при политически промени”. Това заяви в Севлиево зам.-председателят на ПГ „БСП за България” Драгомир Стойнев.

По думите му левицата предлага да се оздравят предприятията, за да се превърнат в инструмент за натрупване на финансови средства, а също и излизане на българските държавни фирми на външните пазари.

„За десет години имаме пълен разпад в МВР. БСП трябва да има алтернативно предложение, изготвено от експерти за възстановяване на доверието в институцията, ефективността на органите, мотивацията на служителите на ведомството и да се ангажира гражданското общество, за да се спазват законите, а силовото ведомство да е гарант за прилагането на нормативната уредба”, каза народният представител от левицата Красимир Янков.

Депутатът Георги Гьоков беше категоричен пред севлиевци, че трябва да бъдат преизчислени всички пенсии до 31 декември 2015 г. и да бъде премахнат максималният месечен размер на пенсията.  По думите му плащания, които не са свързани с осигурителния принос, трябва да бъдат извадени от държавното обществено осигуряване и да бъдат поети от държавния бюджет.

Народният представител Йордан Младенов обясни предложението на левицата: ДДС за хляба да бъде намален на 5 процента, защото българите дават голяма част от доходите си за прехрана. Той допълни, че се очаква рязък скок на цената на природния газ, което ще доведе до увеличение на хранителните продукти, а оттам ще има скок в цената и на насъщния.

Депутатът от левицата Георги Стоилов обясни, че в проекта „Визия за България” БСП предлага политики за подпомагане на малки и средни земеделски стопанства. „Ще ограничим субсидиите на едрите земеделски производители. Искаме приоритизиране на малките и средните фирми. Ще осигурим специално финансиране за младите фермери и ще осигурим финансиране за изграждане на мрежа от фермерски пазари”, добави Стоилов.


Кристиан Вигенин в Трявна: Нужна е фундаментална промяна на управлението

 
“Ние се опитваме с  „Визия за България” и с всичко, което правим, да покажем, че не е достатъчно една партия да смени друга, ГЕРБ да слезе от власт, БСП да спечели и да продължи да управлява малко по-добре, но горе долу със същите политики. Нещата са стигнали дотам, че ние имаме нужда от много сериозна промяна не просто на хората, които управляват, а фундаментална промяна на модела на управление”. Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България” Кристиан Вигенин при откриването на срещата за представяне на Визията в Трявна. “Ние искаме държавата да си върне ролята, да бъде не просто един наблюдател на процесите, а да бъде техен регулатор. Да гарантира спазването на правилата във всяка една сфера", посочи Вигенин.

Според зам.-председателя на парламентарната група на левицата Христо Проданов младите хора трябва да имат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено