Свързани новини

20.09.2018 18:02

Гръцки министър: Македонците са българи

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В интервю за телевизия Антена, председателят на партията Независими гърци и министър на отбраната Панос Каменос отново подчерта, че македонците „са българи, славяни“, отбелязва близкото до кръговете на ВМРО-ДПМНЕ скопско електронно издание Курир.


От редакцията подчертават, че Каменос направи подобно изявление на пресконференция в Солун миналата седмица. Тогава военният министър на Атина разказа, че американските сенатори, с които се е срещнал, са му обяснили, че Македония е била част от плана на Тито за осигуряването на излаз на море на Югославия, допълвайки, че „в района е пролята кръв".


 „И сега те идват да кажат на победителите, че ще трябва да заемат позицията на победените. В края на краищата те чакаха 25 години, за да решат проблема, ще чакат и 35 години. Нека скопяните да разберат кои и какви са те? Те са българи, славяни, които са създали ВМРО, албанци, които се опитват да вземат и те част от Скопие (т.е. Македония), и които говорят за Велика Албания, и някои сърби“, подчерта Каменос, предаде Фокус.


По-рано и кметът на Солун заяви, че македонците всъщност за българи.  „Признавам, че тези хора трябва да получат идентичност. Да бъдат нещо. Да не забравяме, че са българи. Не съществува македонски език. Всичко това създаде Тито”, заяви солунският градоначалник  Янис Бутарис, чийто роднини са от Крушево, Македония.


Той  заяви, че не съществува македонски език, а "съседите от север" са българи, съобщи македонската телевизия Канал 5. В интервю за гръцкия вестник от Австралия Неос Космос Бутарис е заявил, че е необходимо да се намери компромисно решение за името Македония, което за Гърция ще бъде болезнено, но това е единственият начин.


"Някак си не ми идва този регион да го нарека Македония. Но трябва да бъде намерено компромисно решение", заявил Бутарис, изтъквайки, че бившият президент Киро Глигоров е бил сериозен по този въпрос, а сегашният премиер Никола Груевски присвоява гръцки символи.


"Признавам, че тези хора трябва да получат идентичност. Да бъдат нещо. Да не забравяме, че са българи. Не съществува македонски език. Всичко това създаде Тито", казал още Бутарис. По думите му името Славомакедония било приемливо решение за Гърция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион