Свързани новини

20.09.2018 16:50

Бг цигарената мафия пуснала пипала в Унгария, Испания, Полша и Гърция

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Унгария, Испания, Полша и Гърция са разбити фабрики за производство на нелегални цигари по информация на МВР. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров за нелегалното производството и разпространението на цигари. Той бе на заседание на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.


Цацаров обясни пред депутатите, че "черното" производство било отлично организирано, за целта обикновено се ползвали стари промишлени халета. Освен това производствените мощности били мобилни и лесно се премествали от едно място на друго, включително и в други държави. Същото се отнасяло и за работната ръка. Работниците често живеели на място в нелегалните фабрики.


„На база на данните от ГДБОП можем да кажем, че машините са от български производители, транспортирани към Унгария. Във фабриките работят български работници и специалисти“, навлезе в подробности главният прокурор, цитиран от "Фокус". „В Унгария са задържани 12 човека, 10 са българските граждани“, посочи Сотир Цацаров и уточни, че и суровините, и материалите за производство на нелегалните цигари произхождат от България.


В България има истински сериозен промишлен капацитет, пълна мобилност и пълна автономност на работата при производството на нелегални цигари, каза още пред депутатите главният прокурор.


„В България има модерни машини, цели поточни линии, които са и мобилни. Могат да бъдат преместени без особени проблеми от един град в друг, или в друга държава“, заяви той.


„Има и пълна автономност на производството, то е от закрит тип“, обясни главният прокурор. „В две от фабриките у нас работниците са чужди граждани от бивши социалистически републики. Живеят изолирано във фабриките“, посочи Сотир Цацаров и допълни, че във фабриките има и сериозна охрана и наблюдение. „Установената фабрика в Карнобат е оборудвана с 2 модерни дизелови генератори. Единият е открит вътре в помещението, другият отвън. Те гарантират непрекъсната работа на фабриката“, коментира главният прокурор и уточни, че така по никакъв начин не може да бъде установено, че в помещенията се осъществява промишлена дейност. Сотир Цацаров посочи, че по случая в Тутракан халетата са бивши консервни фабрики, в Горна Оряховица - цяла поточна линия, в Калугерово - машина за производство на тютюн, а в Сапарева Баня - поточна линия от машина за производство и пакетиране на цигари.


 


Източник: Епицентър.бг



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни