Свързани новини

20.09.2018 12:21

Новите министри положиха клетва

Видян 2076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков положиха клетви като министри. Народните представители приеха оставките на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. По предложение на НФСБ освобождаването и избирането на кандидатите беше гласувано отделно.


Одобрението на новите министри става възможно, след като президентът Румен Радев подписа указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.


Росен Желязков беше избран със 125 гласа „за“ и 88 „против“ за министър на транспорта на мястото на Ивайло Московски, а Петя Аврамова беше избрана за министър на регионалното развитие и благоустройството със 125 гласа „за“ и 90 „против“. Младен Маринов е новия министър на вътрешните работи, предаде БНР.


Против Желязков и Аврамова гласуваха групите на БСП, ДПС, а всички останали парламентарни групи подкрепиха новите номинации.


Заради участието на премиера в среща на Европейския съвет в Австрия кандидатурите на Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов за министри съответно на транспорта, на регионалното развитие и на МВР бяха представени от вицепремиера Томислав Дончев.


Досегашните титуляри подадоха оставки след катастрофата край Своге, отнела живота на 17 души.


БСП и ДПС заявиха, че смяната на министрите няма да доведе до нужната промяна и призоваха за оставка на кабинета и за предсрочни избори.


„Защото оставка на един министър няма да реши проблема. Това е отражение на цялостната политика на правителството. Изходът е само един - това е оставката на цялото правителство“, заяви депутатът от БСП Иван Иванов.


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отново изказа мнението си, че формулата на управление е сбъркана и призова:


„Във време, когато обществото има нужда от промяна, от реални ефективни действия, ние сме принудени да се занимаваме с министерски оставки, с единствената цел - запазване на властта, т.е. отлагане на неизбежното. Предсрочните избори са неизбежни“.


От ГЕРБ атакуваха БСП. Тома Биков коментира:


„Този дебат ви е непосилен и затова хиперактивно се мятате от единия край в залата до другия, защото вие не разбирате от оставки. Единственият човек от БСП, който до момента е подал оставка в този мандат, е вашият служител от "Позитано", който е бил наел стая в хотела. Друг човек оставка не е подавал, а се случиха доста неща и във вашата градинка“.


В началото на разискванията мнозинството отхвърли искането на левицата за пряко предаване на дебатите по БНР и БНТ.


Социалистът Драгомир Стойнев настоя кандидатите за министри да представят визията си за управление на ресорните министерства.


„Министрите да обяснят какво ще правят, че те не са просто пионки, които заменят едни хора с други, а че са реални политици, които знаят какво наследяват и какви действия ще предприемат“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни