Свързани новини

20.09.2018 09:28

10% данък късмет, а уж има излишък

Видян 2586 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Наградите от всички лицензирани хазартни игри ще бъдат облагани с 10 на 100, предвиждат промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), съобщава Труд. На този етап поправките са публикувани за обществено обсъждане от Министерството на финансите (МФ).


Всеки нов данък означава приходи за хазната. Според предварителните  данни на МФ  излишъкът в бюджета се очаква да достигне до 2,5 млрд. лв.   "Излишъкът в бюджета е малко над 2 млрд. лв. Това е за тези, които казаха, че сме задлъжнили държавата и следващите поколения. Точно обратното е", похвали се през август министър-председателят Бойко Борисов.


Новите поправки обаче могат да означават, че от МФ се опитват за запълнят бюджетни дупки. Явно се търсят нови финансови попълнения, за да се оправят празнините, въпреки системното отчитане на излишъци. На практика правителството не прави предвидени в бюджета инвестиционни разходи и така "спестява" милиарди, които обявява за профицит и ги харчи ударно предколедно.


Данък върху печалбите от хазарт се предлага за пореден път в последните години. Припомняме, че досега паричните и предметните печалби, получени от участие в хазартни игри, бяха в графата необлагаеми доходи.


Заедно с промени в ЗДДФЛ се предлагат поправки в още 10 закона – за данъците върху доходите на физическите лица, за местните данъци и такси, за акцизите и данъчните складове, за ДДС, за счетоводството и други. Експерти са на мнение, че целта на тази законодателна технология е да не може да се предлагат алтернативни текстове.


Според  действащото законодателството данъците за годината се обявяват следващата и от подоходното облагане човек си приспада позволени разходи:  допълнително осигуряване, всички видове застраховки и т.н. Сега според поправките, в разрез със закона, изсипването на парите ще става автоматично.  Вносителите се аргументират, че това би било улеснение за гражданите. Въпреки действащите закони автоматично ще бъди и облагането на печалбите с цел моментално постъпление в хазната, каквото е и крайната цел на поправките.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и