Свързани новини

19.09.2018 14:24

ОП: ЕС посяга на суверенитета на Унгария

Видян 1251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България да не подкрепя предложението на ЕП за започване на процедура срещу Унгария, за това настоя от вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в МС след редовното заседание на кабинета. За тази цел от ОП призоваха  МС да започне процедура по изготвяне на официална  позиция на страната ни.


Каракачанов изрази мнение, че санкциите срещу Унгария са наложени поради нейната твърда политика срещу нелегалните мигранти. Според него едно подобно решение е прокарано абсолютно тенденциозно, по абсолютно идеологическо причини и без да се отчете гласът на въздържалите се.


Вицепремиерът видя и нарушение на суверенитета на равноправна страна-членка на ЕС. Каракачанов посочи, че подобни тежки санкции биха могли да се стоварят както върху Полша, така и срещу България.


От своя страна, вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов също коментира, че България трябва да изготви своя позиция против налагането на подобни тежки санкции, тъй като по думите му утре би могла да бъде наложена санкция не само върху българската страна, но и върху друга страна-членка от ЕС.


Симеонов отбеляза, че неолибералният състав на ЕП  ще бъде сериозно подменен след влизането на по-широк спектър от патриотични и националистически партии при предстоящите евроизбори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв