Свързани новини

19.09.2018 10:06

БСП: Президентът даде урок на ГЕРБ, че трябва да спазват законите

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Има криза в управляващата коалиция. Неясните им договорки ще продължат и не е ясно докъде ще ни доведат. В самата партия ГЕРБ също има криза. Освен това има липса на кадри в ГЕРБ. Оказа се, че скамейката им е изключително къса. Налице е и междуинституционалната криза между президента и правителството, коментира в предаването „Тази сутрин” на bTV зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев. Според него президентът Румен Радев е дал междуинституционален урок на ГЕРБ, че трябва да спазват законите.

Увеличаването на цената на природния газ ще доведе до поскъпване на много крайни продукти, като ние сме изключително притеснени за бедните домакинства, каза социалистът. По думите му заради политическата криза кабинетът не взима никакви мерки по въпроса.

„Домакинствата дават значителна част от своите приходи за храни - около 32%. Хлябът е основен хранителен продукт за хората. Още преди поскъпването на газа, увеличението на насъщния вече ни притеснява. След среща с Асоциацията на хлебопроизводителите, имаме предложение за намаляването на ДДС на хляба на 5%”, каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”.

Драгомир Стойнев поясни, че от цената на хляба 20 процента отиват за държавата под формата на ДДС, 45 на сто за големите търговски вериги и едва 35 процента за българския производител. „Трябва да се предприемат мерки. В момента правителството не прави нищо. Има някаква политическа криза. Проблемите с насъщния, с електроенергията, с цената на природния газ остават. Как ще оцеляват домакинствата?”, попита Стойнев.

„Заради институционалната криза не се предприемат никакви действия. Затова ние, от БСП, апелираме колкото се може по-бързо да се реши тази криза между институциите, за да се предприемат конкретни мерки или да се приемат тези, които ние предлагаме”, каза той. Стойнев поясни, че има три фактора за кризата. „Първият е, че има криза в самата управляваща коалиция. Неясните им договорки ще продължат и не е ясно докъде ще ни доведат. В самата партия ГЕРБ също има криза. Вторият е липсата на кадри в ГЕРБ. Оказа се, че скамейката им е изключително къса. И третият фактор е междуинституционалната криза между президента и правителството”, посочи депутатът от левицата.

Според него президентът Румен Радев е дал междуинституционален урок на ГЕРБ, че трябва да спазват законите.

"България трябва да инвестира в нови ядрени мощности, защото настоящите остаряват и ще имаме недостиг на електроенергия в близкото бъдеще. Ще е необходимо да внасяме електроенергия", каза Драгомир Стойнев. Той допълни, че до този момент страната ни е дала 3 милиарда лева за АЕЦ „Белене”, а има само една площадка. Според него заради решението на ГЕРБ през 2012 г. да спре проекта за втората българска атомна централа, сега не произвеждаме евтина електроенергия.

На въпроса дали излизането на Гинка Върбакова от бизнеса с фотоволтаици е, за да й помогне това за пред антимонополната комисия, той предположи, че вероятно е ход от Върбакова, но за ПГ на „БСП за България” е важно, че една много малка фирма придобива активите на ЧЕЗ.


 „Искаме да имаме сериозен инвеститор, който да гарантира сигурността на електроснабдяването на 2 милиона българи, както в момента го прави ЧЕЗ”, поясни Драгомир Стойнев. Той изрази съмнение, че ще има финансова институция, която да финансира сделката с Върбакова.

 









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец