Свързани новини

19.09.2018 09:30

Путин: ЕС поощрява бежанския поток

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Ако миграционните процеси се поощряват с високи социални помощи и други придобивки, няма да има предпоставки за спиране на бежанския поток”, заяви руският президент Владимир Путин след среща в Москва с унгарския премиер Виктор Орбан, предаде ТАСС. Путин подчерта, че бежанският поток в ЕС няма да намалява и този проблем може да се реши по политически път.


„Отначало се говореше за бежанци от Сирия, от Ирак, от други страни на Близкия изток.Сега вече се говори за Черна Африка", отбеляза Путин.
 "Броят на мигрантите постоянно расте, ситуацията се променя само географски, после потоците отново нарастват. Ясно е, че потенциалът на миграция в Европа е колосален. Въпросът е в политиката", отбеляза лидерът на Русия.

"Хора със съвършено друг културен код пристигат на територията на европейските страни”, алармира руския президент. “Това приспособяване е много сложен процес.", каза той.  Путин направи паралел с миграционните процеси в Русия, като отбеляза, че в в страната му също има проблеми, свързани с пребиваването на чужденци. Той обаче поясни, че идващите в Русия владеят руски език, разбират основите на руската култура и като цяло по-лесно се приспособяват към руската действителност. „Нашият случай има и свои особености - по правило това са хора от бившите съветски републики", добави  Путин.

Визитата на Виктор Орбан в Москва преминава на фона на санкционен натиск срещу Унгария от страна на ЕС, който се налага именно по въпроса с мигрантите. От своя страна унгарският премиер се опитва да се възползва от ситуацията и търси възможности за двустранно сътрудничество между двете страни. Той поиска от Владимир Путин сериозно да обмисли разширяването на Турски поток до Унгария и извън нея, по време на срещата на двамата лидери.

„Не е тайна, че Унгария иска, когато един газопровод е изграден от юг към Унгария, той да стига и по-далеч през Унгария”, каза Орбан. Путин не изключи тази възможност и каза, че едно от сухопътните разширения на газопровода  може да достигне до Унгария. Освен това е вероятно унгарските партньори да бъдат свързани с нови маршрути за транспортиране на руски газ в Европа, каза президентът на Русия.

Путин не за първи път обещава на Унгария доставки на руски газ, след 2020 г., когато приключва договорът за транзит през Украйна. Припомняме, че унгарското правителство и руският Газпром вече подписаха споразумение за продължаване на газопровода Турски поток до Унгария.

На срещата беше обявено, че Росатом скоро ще започне изграждането на два ядрени енергоблокове в Пакс-2, който   произвежда 40% от консумираното в Унгария електричество.

Орбан също поиска от Путин да разшири финансовото сътрудничество между страните. Според него Унгария, която е третият акционер на Международната инвестиционна банка  е готова да направи това и поиска съдействие.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а