Свързани новини

19.09.2018 09:29

Купува ли Домусчиев бТВ?

Видян 3227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Според представящи се за осведомени източници от политическите и медийните кръгове имало сериозен български кандидат да закупи бТВ – най-голямата телевизия и най-силната медийна група в страната, която стартира есенния сезон с рекордни рейтинги на основните си проекти.


    В пространството се въртят много имена, като напоследък най-актуално звучи шефът на работодателите и индустриалците Кирил Домусчиев. Верни на професионалната етика да получим информация от първа ръка, се обърнахме и към двете страни. Категорични отговори „да” или „не” липсват.


    19 минути се обърна към пиара на крупния предприемач Боян Томов, който сподели, че от нас чува за подобно нещо. От бТВ пък коментираха, че имало „и много други слухове, за други купувачи”. И ни увериха, че „ако има нещо наистина, то ще се разбере”. Явно имаха предвид, че това ще стане с официално обявяване на спечелилия кандидат.


Напомняме, че неотдавна втората по мощ медия у нас Нова телевизия заяви, че се продава, заедно с цялата група телевизии, интернет канали и сайтове, радиостанции и списания, на чешкия милиардер Петр Келнер. Сделката обаче удари на камък в Комисията за защита на конкуренцията, където най-богатият човек в Източна Европа беше върнат, понеже бил прекалено заможен. В същия ден пък фирмата на Гинка Върбакова беше спряна по обратната причина – можело да не е достатъчно богата, за да придобие групата ЧЕЗ.


   И двамата в момента обжалват решенията във Върховния административен съд, като ако не получат очакваното от повечето юристи утвърдително решение по казусите си, ще трябва да бъдат компенсирани с огромни многомилионни суми, както разбрахме от финансовите им консултанти.


Напомняме, че Келнер заобиколи ловко съглусаване през КЗК за другата си покупка у нас – втория джи-ес-ем оператор, носещ в момента названието Теленор, като мина за одобрение направо през Европейската комисия. И естествено го получи в пакет с ОК за останалите телекоми, които придобива в цяла Югоизточна Европа.


    Напомняме също, че неговата сделка за Нова е за над 5 пъти (!!!) по-малко пари, отколкото даде за нея сегашният собственик на предишния – Минос Кириаку. Особено, като добавим, че през 10-те години оттогава бяха създадени и изкупени немалко медии, които влязоха в групата, което би следвало значително да увеличи, а не да понижи стойността й.


    Подобни действителни оценки са ясен показател за отношението на чуждестранните инвеститори към реалното състояние на българската икономика и възможностите за развиване на бизнес в нашата страна, независимо от розовите захаросани официални статистики за ръст на производството и потреблението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби