Свързани новини

18.09.2018 12:09

Китай: Увеличаването на митата внесе неопределеност

Видян 996 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Решението на САЩ да увеличат вносните мита за китайски стоки внася неопределеност в двустранните търговски консултации, се казва в съобщение от Министерството на търговията на Китай, предава РИА Новости.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в понеделник обяви, че увеличава с 10% митата върху китайски стоки на стойност 200 милиарда долара, като решението ще влезе в сила на 24 септември, а от 1 януари митата ще нараснат до 25%. Американският държавен глава не изключи и трети етап на повишаване на ставките – върху стоки на стойност около 267 милиарда долара, ако Китй продължи да предприема ответни мерки, предаде Фокус.



„Силната привързаност на американската страна към повишаването на митата внесе нова неопределеност в двустранните консултации“, се казва в заявлението.



Търговското ведомство на Китай изрази надежда, че американската страна ще осъзнае възможните негативни последствия от такива действия и със своевременни „убедителни мерки ще внесе корекции в своето поведение“.


 РИА припомня, че миналата седмица официалният представител на Министерството на външните работи на Китай Ген Шуан заяви, че китайската страна е получила покана от САЩ за провеждане на нов рунд от преговори по търговските противоречия и приветства този ход от страна на Вашингтон. В същото време вестник The Wall Street Journal, като се позова на източници, запознати със ситуацията, съобщи, че Китай може да се откаже от участие в новия кръг от търговските преговори със САЩ, ако американците въведат допълнителни мита.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец