Свързани новини

18.09.2018 11:18

Премиерът: Главният секретар иска да стане министър. Какви мотиви да напишем?

Видян 2123 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Младен Маринов не иска да е главен секретар, а министър – както от командващ ВВС искаш да станеш президент. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на на срещата с членове на Американската търговска камара, предаде Фокус.


 „Логиката ми е била, че когато един човек направи воляизявление, че не иска да е на дадения пост, съгласуването е формално”, заяви Борисов и допълни, че ако например посланик Ерик Рубин не иска да е на този пост, каквото и да се съгласува, той иска да си отиде и да стане министър.


 „Както от командващ ВВС искаш да станеш президент. Кой да те спре? По тази логика тогава можеше да не го освободим. Но главният секретар иска да стане министър. Какви мотиви да напишем? Моля, подпишете, защото той иска да стане министър. Добре, ще напишем това”, обясни премиерът и заяви, че по тази причина счита, че всичко е формално. „Затова взехме решение, приехме оставката на Министерски съвет и я изпратихме на президентството. Ако аз съм предложил един нов главен секретар в този документ съм в тотална грешка. Ние не сме предложили нов главен секретар, а казваме само – подпишете, за да може в четвъртък да стане министър и да спре политическата криза. Трима министри чакат да бъдат освободени. Това ми е била логиката”, каза още Бойко Борисов. По думите му никой не е подценен в случая. „Новият главен секретар ще бъде съгласуван и назначен при съгласие с президента”, поясни той. „Аз не мога да спра Младен Маринов да не иска да е главен секретар, ако президентът може да го спре. Но не формално като не му разписва, а да го убеди да остане. Има началници на кабинети, които работят с тези писма. Ако някой се е забавил, сгрешил или неточно попълнил - извинете се, кажете, че не сте имали такъв умисъл”, заяви Борисов. „Казал съм на Парламентарните ни групи докато не се разпише указът да не го вкарваме, за да не предизвикваме втора буря. Когато президентът се убеди, че Младен Маринов не иска да е главен секретар и подпише указа, тогава кандидатурата му за министър на вътрешните работи ще бъде предложена в парламента. Е, аз ли водя война? С кое? Винаги съм уважавал институцията и хората в нея”, добави премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Бойко Борисов днес: „И ние можехме да спрем Радев да е президент, но му разрешихме…“ Можехте да го спрете, но за жалост Костинбродската печатница, с която избрахте Плевнелиев, вече не печаташе бюлетините за изборите. Велизар Енчев

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а