Свързани новини

17.09.2018 14:45

На дъното сме в поредна антикорупционна класация

Видян 993 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България отбеляза поредна черна точка в противодействието на корупцията. Нашата страна е сред получилите най-слаба оценка държави по прилагането на Конвенцията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за борба с подкупването на чужди длъжностни лица в международните търговски сделки, съобщава Сега. Това сочи доклад на антикорупционната организация Transparency International.


За периода 2014 - 2017 г. няма публично оповестени данни за производства в досъдебна или съдебна фаза по обвинение за този вид корупционни престъпления, пише в документа. По тази причина България попада в най-долната категория Слабо/липса на прилагане на конвенцията. Тук влизат още 21 държави Лошият резултат на България обаче не се дължи само на липсата на разследвания и дела за подкуп, но и на слабото икономическо развитие на страната, което предопределя ниски нива на износ.


Оценката на Transparency International е, че националната правна рамка, регулираща тази материя, е достатъчно адекватна. Сред най-важните препоръки са по-добро ресурсно осигуряване на правоприлагащите органи, подобряване на междуинституционалното и международното сътрудничество и въвеждане на мерки за защита на гражданите и служителите, подаващи сигнали, което би спомогнало за разкриването на корупционни престъпления.


„Правителствата обещаха да въведат и прилагат закони срещу подкупването на чужди длъжностни лица съгласно конвенциите на ОИСР и ООН. Въпреки това много от тях дори не разследват големи корупционни случаи, свързани с държавни дружества или високопоставени политици. Най-неблагоприятните последици от това се понасят от обикновените хора“, коментира Делия Ферейра Рубио, председател на Transparency International.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще