24.09.2008 14:56

Ще има ли дървена ваканция в София?

Видян 2330 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учебните заведения в столицата остават на тъмно и студено, ако парното спре


Училищата и детските градини в София ще спуснат кепенците, ако няма договорка между „Топлофикация-София“ и „Булгаргаз“. Спирането на топлата вода ще е неизбежно, ако газовите доставки спрат. Това ще доведе до режим на тока, за да се избегне сривът на електропреносната мрежа, която не е предвидена да поеме отоплението на града с електричество. Резултатът ще е един – дървена ваканция.
От ЧЕЗ и ДКВЕР са категорични, че в настоящия момент е абсурдно да се мисли за рязко преминаване на отопление с ток за сметка на парното и не изключват възможността за токов режим при закономерното претоварване на мрежата, ако радиаторите останат студени.  Столичният заместник-кмет по образованието Йорданка Фандъкова каза за 19`, че такова развитие на нещата ще е „фатално“ за учебните заведения в града. Около 70% от тях били на централизирано парно и за тях учебният процес ще стане невъзможен.
Изпълнителният директор на „Топлофикация-София“ Петко Милевски заяви, че топлоподаването за училища, детски градини и болници няма да бъде спирано. Не уточни обаче откъде дружеството ще взема газ при спрени доставки на синьото гориво. Но дори и да е така, токовият режим ще е достатъчна причина за спирането на учебния процес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог