Свързани новини

12.09.2018 16:15

Премиерът: Ставаме по-независими от европейски фондове

Видян 1501 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Производството прави брутен вътрешен продукт (БВП) и така ставаме по-независими от европейски фондове. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на завод в Пловдив на структурата на френската група „Латекоер“ в България, член на Френско-българската търговска и индустриална камара, предаде Фокус.


 „Чухте за историята, за възможностите, чухте и благодарности към правителството, защото няколко години ние водихме доста битки по тази тема. Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи, добри френски хеликоптери, антени и др., най-сетне в България имаме завод за производство на авточасти, с което доказахме, че е по-добре да сме партньори, както в Европейския съюз, така и в България, да има производство и така най-добре с бизнеса се скрепява приятелство“, заяви премиерът Борисов.


Той благодари на администрацията за добре свършената работа.


 „Да благодаря и на администрацията, защото напоследък чувам разни приказки от нашите опозиционни партньори. Виждате - навсякъде откриване, посланици, гости, собственици говорят и благодарят за работата на местната и на държавната администрация. Досега няма кой да се оплаква. Накрая, на тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 година, които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, чрез които капиталът на България излиза. С това производство, тези заводи, се прави БВП и ставаме по-независими от европейски фондове. Освен това, голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, те идват чрез търговските дружества, които са регистрирани тук, така че пожелавам успехи, работа и пълно съдействие на нашите нови домакини“, каза още министър-председателят.


На събитието присъстваха още н. пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България, и Яник Асуад, генерален изпълнителен директор на „Латекоер“, Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара.


Компанията „Латекоер“, която е водеща във Франция, е вложила в изграждането на завода 15 милиона евро. Заводът разположен в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара, и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се там да бъдат разкрити 200 работни места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се