Свързани новини

12.09.2018 12:07

Увеличението на чиновническите заплати с 10% ще струва 1 млрд. лв.

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличението на заплатите на чиновниците с 10%, каквато заявка дадоха вчера финансовият министър Владислав Горанов и премиерът бойко Борисов, ще струва на бюджета допълнително 1 млрд. лв. Правителството обаче е готово да задели тази сума, защото според разчетите бюджетът може да го понесе. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет.


„Макропрогнозата за следващата година и очакваните приходи в резултат от увеличението на БВП дават възможност да предвидим от началото на следващата година 10% увеличение на разходите за персонал на цялата бюджетна сфера – това ще заседне всички служители, които работят в бюджетни администрации.


Заради планираното 10-процентно увеличение на заетите в средното образование с 20% ще бъде увеличен техният бюджет“, каза още финансовият министър и посочи, че очакванията на правителството са това увеличение на възнагражденията да повлияе положително и за увеличаване и на другите доходи в страната, предаде Economic.bg.


„Ще увеличим с 10% средствата на персонала, оттам нататък ще се предлагат различни пари в увеличение във всеки сектор. Предвижда се индивидуалното увеличение да бъде съобразено с трудовото изпълнение. Но ще осигурим възможност на всеки един ръководител да разполага с 10% повече средства“, обясни Горанов. Според него 433 хил. души са заети в държавната администрация.


На въпрос дали увеличението е заради предстоящите избори догодина, той отговори: „Всяка година има избори. Но сега се дискутира бюджетът“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион