Свързани новини

12.09.2018 09:39

Лудите ни се множат

Видян 1868 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществото ни определено боледува и има много дефицити. Броят на психопатите се увеличава. Агресията се възприема като нещо нормално в нашето общество. За българина да агресира и раздава юмручно правосъдие стана норма на поведение. Това заяви пред Bulgaria ON AIR директорът на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ причините за агресията са разделени на две групи и са свързани със самата личност и с външните фактори.


"Децата от все по-малки започват да раздават юмручно правосъдие. Институцията семейство се разпадна и изчезна. Много деца са жертва на синдрома на родителското отчуждение. От тези деца, които не са расли в любов, изсрастват перфектните насилници", обясни д-р Гълъбова  пред ON AIR.


Според нея политическият ни елит използва уличен речник, което по думите ѝ е абсолютно недопустимо.


"Как може бивш депутат да нарече президента "тоя тип"?! Циничното отношение към живота ни се налага от най-високо ниво", отбеляза д-р Цветеслава Гълъбова.


Тя призна, че не очаква повече пари за психиатрично здраве. Д-р Гълъбова е на мнение, че системата е "тотално забатачена". Тя е категорична, че са необходими много пари за дълбока и цялостна психиатрична реформа.


Тревожните разстройства бележат ръст и в световен мащаб, не само в България, посочи д-р Гълъбова в края на разговора. Тревожността се покачва, когато човек има проблеми, които го тормозят и с които не може да се справи, обясни тя и посъветва зрителите да бъдат себе си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    за всички негативи е виновно некадърното ни ПРАВИТЕЛСТВО с политиците,гаврещи се с народа,а мислят само за джоба си.....

  • 001 Симеон Харалампиев 30.06.2019 14:08

    Тъй като сте уважаван вестник, си позволявам да Ви препоръчам да не употребявате епитета от заглавието. Някак си не Ви отива!На всичкото отгоре в материала уважаваната авторка говори в критичен план за "уличен речник", както и обстоятелството, че така формулирано заглавието не отразява съдържанието на иначе много интересното интервю. Поздрави!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е