Свързани новини

11.09.2018 13:07

Борисов инспектира строежа на Арена Бургас

Видян 1330 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов инспектира как върви строителството на спортния комплекс Арена в Бургас. Той се отби там на път за откриването на новото IT училище в морския град.


Придружен от кмета Димитър Николов и зам.-кмета по строителството Чанка Коралска Борисов разгледа докъде е стигнало изграждането на мащабното спортно съоръжение, в което ще се провеждат европейски и световни спортни мероприятия и концерти.


"Гоним срокове", предупреди Борисов. "Когато е готово, всички искат да дойдат, но докато се строи пречат, говорят глупости, плюят защо сега се строи. А догодина като дойдат, ще се избият кой да седне пръв", коментира премиерът в неформален разговор с кмета Николов, предаде 24 часа. По-рано днес Борисов съобщи в страницата си във фейсбук, че държавата е инвестирала 350 млн.лв. в изграждането и ремонтирането на спортни зали.


В 13,30 ч. премиерът ще присъства на официалното откриване на новата IT гимназия в Бургас, създадена по идея на кмета Николов.


В нея вече се обучават 108 ученици по две специалности "Програмно осигуряване" и "Приложно програмиране". Високотехнологичният кампус в ж.к. "Меден рудник" е изграден по западен образец - с отделни сгради, просторен двор, извън шума и трафика на големия град.


Учениците ще ползват най-съвременно дигитализирано учебно съдържание, разработено от най-добрите технологични компании в света.Освен компютърни науки, в IT кампуса ще се изучава задълбочено и английски език.


Гимназията по програмиране в Бургас е сред първите учебни заведения, които внедряват в обучителния процес на своите ученици собствен хуманоиден робот. Целта е хуманоидът да се обучава заедно с учениците на високотехнологичното училище и да развива своите функционалности благодарение на тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    А пътя до СВОГЕ дали не го е инспектирал той !!!423

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и